Iskender kebab


Sitä kebabia on saatava ainakin sen kerran kuukaudessa meidän taloudessa. Itse tehtynä tietenkin! :) En keksi kebabin teosta muita huonoja puolia kuin sen, että pitää tietää jo edellisenä päivänä haluavansa sitä ruoaksi. Tämä sen takia, koska liha pitää valmistaa edellisenä päivänä ja antaa olla jääkaapissa yön yli jotta se on helpompi siivuttaa.
Yleensä teen aina rullakebabeja jotka ovat kyllä ihan älyttömän hyviä. Nyt kuitenkin päätin tekaista iskenderia. Entisessä työpaikassani tämä kulki nimellä iskedar, syytä en tiedä :D





Tässä pikku raapaisu ruoan syntyperästä:



Iskender-kebab on yksi kebabin monista alalajeista. Siihen kuuluu yleensä pitaleipäpaloja, jogurttia, tomaattikastiketta ja kebablihaa.

Iskender-kebab on nimetty keksijänsä, 1800-luvulla Bursassa, Turkin luoteisosissa asuneen İskender Efendin mukaan.
Iskenderin sukulaisilla on edelleen ravintola Bursassa, ja tavaramerkki on edelleen heidän käytössään.
Tämän johdosta annos tunnetaan Turkissa laajemmalti myös nimellä ”Bursa kebab”.







Iskender kebab

Riittoisuus 4 annosta

Tarvitset:



2 dl maitoa
2 tl kuivahiivaa
1 tl sokeria
1 tl suolaa
1.5 rkl öljyä
n. 7 dl vehnäjauhoja





1. Lämmitä maito 42 asteiseksi ja lisää joukkoon sokeri, hiiva ja suola. Anna tekeytyä viitisen minuuttia, että hiiva herää.

2. Lisää sen jälkeen jauhot vähitellen ja alusta kunnolla taikina.

3. Kohota taikinaa vesihauteessa reilu puoli tuntia.

4. Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse taikinapallot jauhotetulla leivinpaperilla pyöreiksi pizzapohjiksi. Tee ristikkäisviiltoja taikinapyörällä kauttaaltaan.

5. Paista uunissa 250 asteessa noin 7 minuuttia uunin tehosta riippuen. Peitä siksi aikaa pyyhkeellä kunnes olet saanut muuten koottua annoksen. Taikinatyynyt pehmenevät sillä aikaa :)

iskedar kebab

Lisäksi tarvitset:


Tuoresalaattia
pepperoneja
Partaäijää ( Lindahl's turkkilainen jogurtti)
Kebabkastiketta (Görans)



Kebabia jonka ohjeen löydät täältä:



http://kotiruokaakirsintapaan.blogspot.fi/2016/04/kebab_6.html





Yrttinen tomaattikastike



500g tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyrettä
2 rkl sokeria
2 rkl pizzamaustetta
0,5 tl suolaa
muutama rouhaisu provencial herbs-sekoitusta
muutama rouhaisu mustapippuria myllystä



1. Sekoita kaikki ainekset keskenään kattilaan.

2. Hauduta miedolla lämmöllä puoli tuntia, lisää tarvittaessa vähän nestettä (vettä).

3. Tarkista lopuksi maku ja surauta sauvasekoittimella soseeksi.WP_20160713_022

Kokoa annos ja nauti! <3WP_20160713_19_26_50_Pro
WP_20160713_076WP_20160713_058
Iskender kebab Iskender kebab Reviewed by Kirsi on 23.36 Rating: 5

Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.