Rukiiset joulutortut härkäleike-savuporotuorejuusto täytteellä


20161120_194142_richtonehdr
Meillä ei liiemmin makeita leivota, mutta suolaiset maistuvat kyllä. Nyt pikkujoulujen alkaessa ajattelin tehdä joulutorttuja. Ei niitä perinteisiä, vaan itselle omaan suuhun maistuvampia. Olin ystävän luona kylässä ja hänellä oli Pirkan tai k-ruoan (en ole varma kumpi, kun kyseessä oli lehtileike) ohje talteen laitettuna rukiisista joulutortuista porotäytteellä. Taikina tehtiin kyseisen ohjeen mukaisesti, mutta täytteet halusin itselle mieluisiksi. Käytin Creme bonjourin savuporo-tuorejuustoa, siitä on muodostunut oma lempparini jo aikoja sitten :) Lisäksi laitoin kultapaahdettua härkäleikettä, nämä kaksi sopivat mainiosti yhteen! :) Ihmiset turhaan maalailevat kauhuskenaarioita rahkavoitaikinan teosta. Helppoa se on, usko pois ja eikun kokeilemaan! :)




Joulutortut härkäleike-savuporotuorejuusto täytteellä 24 kpl


Tarvitset:


250 g voita
250 g valio pehmeä täyteläinen maitorahkaa
2 ½ dl ruisjauhoja
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa





Härkäleike-savuporotuorejuusto täyte


150 g HK kultapaahdettu murea härkä-leikettä
1 prk Creme bonjour savuporo tuorejuustoa
120 g juustoraastetta (meillä oli mozzarellaa)
mustapippuria myllystä
suolaa



+ kananmuna torttujen voiteluun





1. Ota voi hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Kun voi on huoneenlämpöistä, sekoita maitorahka siihen huolellisesti. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet joukkoon. Sekoita taikina juuri ja juuri sekaisin. Laita taikina jääkaappiin kovettumaan puoleksi tunniksi.

2. Kauli taikina noin puolen sentin paksuiseksi levyksi jauhotetulla pöydällä. Taita levy kolmin kerroin ja kauli vielä kaksi kertaa aina kolmin kerroin taittaen. Poista ylimääräiset jauhot taikinasta pullasudilla. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi. Tässä vaiheessa voit tehdä täytteen valmiiksi.



3. Pilko härkäleikkeet ja sekoita ne keskenään tuorejuuston kanssa kulhossa. Mausta mustapippurilla ja ripauksella suolaa.

4. Sekoita joukkoon vielä juustoraastetta.


Kokoaminen


1.  Jaa taikina kahteen osaan ja kauli kahdelle jauhotetulle leivinpaperille uunipellin mittaisiksi levyiksi.

2. Leikkaa pizzaleikkurilla joulutortun kokoisia (9 x 9 cm) neliöitä (näitä tulee 12/uunipelti).
Tee neliöiden kulmiin noin 3 cm viillot kohti keskustaa.

3. Levitä täyte keskelle ja taita joka toinen sakara keskelle. Painalla taitoskohta kiinni.

4. Voitele tortut kananmunalla ja paista 225 asteessa uunin alatasolla noin 10-12 minuttia uunin tehosta riippuen.20161120_165305_richtonehdr20161120_174338_richtonehdr

20161120_175243_richtonehdr Taikina "juuri ja juuri" sekoitettuna

20161120_180255_richtonehdr20161120_191236_richtonehdr20161120_192227_richtonehdr20161120_194357_richtonehdr20161120_194054_richtonehdr
Rukiiset joulutortut härkäleike-savuporotuorejuusto täytteellä Rukiiset joulutortut härkäleike-savuporotuorejuusto täytteellä Reviewed by Kirsi on 15.21 Rating: 5

5 kommenttia:

Virve kirjoitti...

Hei Kirsi. Loistava idea! Olen jo parina jouluna tehnyt joulutorttuja valmiista taikinapaloista suolaisella täytteellä, mutta nyt pitää kyllä kokeilla rukiista. Kiitos vinkistä ja mukavaa joulun odotusta!

Virve Lindqvist kirjoitti...

Hei Kirsi. Loistava idea! Olen jo parina jouluna tehnyt joulutorttuja valmiista taikinapaloista suolaisella täytteellä, mutta nyt pitää kyllä kokeilla rukiista. Kiitos vinkistä ja mukavaa joulun odotusta!

kirzu85 kirjoitti...

Kiva kuulla, että sait vinkkiä reseptistä! :) Jos ruisjauhot eivät kuulu kuivakaapin valikoimaan, niin ne voi ihan hyvin korvata esimerkiksi täysjyvävehnäjauhoilla. Mukavaa joulun odotusta sinullekin! :)

Unknown kirjoitti...

Kiitos taas tästäkin. Oli niin hyvää:)

Kirsi kirjoitti...

Kiva kuulla, että olet Sini tykännyt :) Anteeksi, kun kommentin julkaisuun meni aikaa. Olen noviisi täällä blogspotissa enkä ole tajunnut aiemmin kommenttia tulleen hyväksyttäväksi ;D Oppia ikä kaikki :)

Sisällön tarjoaa Blogger.