Valkosuklaapannacotta



Meillä harvoin makeita tehdään, mutta päätin tänään syntymäpäiväni kunniaksi kehitellä jotakin jälkiruokaa.
En halunnut tehdä tehdä mitään isoa kuten kakkua joten päädyin pannacottaan.
Panna cotta on italiaa ja tarkoittaa sananmukaisesti ”keitettyä kermaa”. Vuosien kuluessa tämä herkku kehittyi nykyiseen muotoonsa, jossa kerma sakeutetaan liivatteella vanukkaaksi ja maustetaan vaniljalla ja marjoilla tai hedelmillä.

Meillä tehtiin pelkistetty versio ilman vadelma- tai mansikkakastikkeita. Herkullista oli niinkin! :)





Valkosuklaapannacotta
 

Riittoisuus 3 lasillista

Tarvitset:





3 liivatelehteä (+vettä)
2 dl kuohukermaa
2 dl maitoa
2 rkl sokeria
100 g  valkoista leivontasuklaata




1. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin kymmeneksi minuutiksi.

2. Lisää kattilaan maito, kerma ja sokeri. Sekoittele kunnes seos kiehahtaa.

3. Lisää joukkoon valkosuklaalevy paloitettuna. Kun suklaa on sulanut, lisää sekaan liivatteet joista on puristettu ylimääräinen vesi pois.

4. Kaada annosmaljoihin ja anna jähmettyä jääkaapissa nelisen tuntia. Koristele marjoilla tai vaikka vadelmamelballa.

Valkosuklaapannacotta Valkosuklaapannacotta Reviewed by Kirsi on 21.17 Rating: 5

Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.