Valkosipulitahna




Olin reipas vuosikymmen sitten töissä pizzeriassa ja meillä tehtiin aina sellaista valkosipulitahnaa johon valkosipulit kuorittiin, lisättiin joukkoon öljyä ja surautettiin sauvasekoittimella sileäksi. Tämä sopii loistavasti myös lämpimiin voileipiin ja ruokiin ylipäätänsä. Säilyykin suht hyvin jääkaapissa :) Meillä oli tänään pizzapäivä ja valkosipulit alkoivat näyttää merkkejä siitä, että ne pitäisi käyttää pian pois. Tein sitten pienen satsin tätä herkkua :)





Valkosipulitahna

Riittoisuus:
  noin 1 dl



Tarvitset:



1 kokonainen valkosipuli
noin 1 dl rapsiöljyä



Lisäksi:


Sauvasekoitin





1. Kuori valkosipulit ja aseta ne kippoon. Lisää joukkoon öljy.

2. Surauta sauvasekoittimella sileäksi. Tarjoile esimerkiksi pizzan kanssa.

Tahnaa kannattaa tehdä kerralla suurempi määrä ja purkittaa sitten jääkaappiin odottamaan käyttöä.




HUOM!

Tahna on maultaan melko voimakas, joten suosittelen käyttämään uunin kautta esimerkiksi pizzassa. Silloin maku hieman pehmenee.

Valkosipulitahna Valkosipulitahna Reviewed by Kirsi on 20.34 Rating: 5

Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.