Burgeripiirakka



Harvoin facebookin ruokaryhmissä pyöriessä tulee sellaista tunnetta, että minun täytyy nyt heti tehdä tuota! Tänään kuitenkin facesyötteessä tuli vastaan sellaisen hauskan herkun kuva, että oli aivan välttämätön pakko kipasta kaupasta aineksia ja alkaa tuumasta toimeen :) Kyseessä on hampurilaispiirakka. Piirakka jossa on kaikessa yksinkertaisuudessaan muutamia hampsutäytteitä. Vitsi miten hykerryttävän hauska idea tämä olikaan! ;D Postaajan mukaan ohje on Kinuskikissan kirjasta. Itsellä kyseistä kirjaa ei ole, joten sovelsin omaan suuhun sopivan version ruokaryhmään kirjoittaneen henkilön antamasta ohjeesta. Tämä piirakka on superherkullinen ja tuli meille jäädäkseen! Tarjoile esimerkiksi illanistujaisissa ja yllätä ystäväsi! :) Pidemmittä puheitta ohjeen pariin! :)



Burgeripiirakka


(24 cm irtopohjavuokaan)


Tarvitset:
 

Pohja:


2,5tl kuivahiivaa
reilu 1,5dl maitoa
0,5tl suolaa
1rkl sokeria
1rkl öljyä
1 iso kananmuna
1/4 dl ruisjauhoja
noin 5 dl vehnäjauhoja


Täyte:



400g jauhelihaa
1tl suolaa
mustapippuria
1 kananmuna


Reunoille:



maitoa
seesaminsiemeniä


Paiston loppuvaiheessa pinnalle:


Felixin amerikkalaisia suolakurkkuviipaleita
2 isoa tomaattia
½ punasipuli viipaleina
ketsuppia
sinappia
cheddar-sulatejuustoviipaleita



Lisäksi:


jäävuorisalaattia
hampurilaiskastiketta




1. Lämmitä maito 42 asteiseksi ja lisää sen joukkoon hiiva, sokeri, suola ja öljy. Anna hiivan herätä viitisen minuuttia. Lisää sen jälkeen kananmuna ja jauhot vähitellen sekoittaen. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna kohota vesihauteessa reipas puoli tuntia.

2. Ruskista jauheliha ja mausta se suolalla & mustapippurilla. Kun jauheliha on jäähtynyt, sekoita joukkoon kananmuna sitomaan täytettä.

3. Kauli taikina pyöreäksi ja asettele sen jälkeen öljyttyyn irtopohjavuokaan. Muista jättää taikinaa reunoillekin. Pyöräytä reunat "pyöreäksi" kaksinkerroin. Levitä jauheliha pohjan päälle. Aseta pyyhe vuoan päälle ja anna kohota puoli tuntia.

4. Aseta uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Valele piirakan reunat kädenlämpöisellä maidolla ja ripottele sen jälkeen seesaminsiemeniä reunoille. Viipaloi valmiiksi tomaatit sekä punasipuli. Paista piirakkaa pelkällä jauhelihatäytteellä uunin keskitasolla 15 minuuttia.

5. Ota piirakka pois uunista ja lisää sen päälle ketsuppia & sinappia, suolakurkkuviipaleita, tomaattia, punasipulia ja cheddaria. Juustoa voi laittaa osittain tai kokonaan piirakan päälle. Paista uunissa vielä sen aikaa, että juusto sulahtaa (reilu 5 minuuttia).

6. Anna piirakan jäähtyä hetki ja lisää päälle jäävuorisalaattia hakkeena. Lorauta päälle vielä hampurilaiskastiketta. Tarjoa heti.


Testaa myös juustohampurilais pizzapallerot! :)

http://kotiruokaakirsintapaan.blogspot.fi/2016/04/juustohampurilais-pizzapallerot_8.html

 

Burgeripiirakka Burgeripiirakka Reviewed by Kirsi on 21.40 Rating: 5

2 kommenttia:

Saija kirjoitti...

Kiitos ohjeesta! Teen tätä isännän synttärikemuille. Onpa hyvä, että löyty ohje! :)

Kirsi kirjoitti...

Mukava kuulla! Uskon, että hänelle maistuu tämä herkku :)

Sisällön tarjoaa Blogger.