Kinkkuvoileipäkakku



Ukkokulta oli reissussa melkein viikon ja päätin yllättää hänet kotiin tullessaan voileipäkakulla, kun ei satu makeista piittaamaan. Kala ei satu kuulumaan hänen lemppareihin, joten oli hetimmiten selvää pääroolissa olevan kinkun. Meillä tehdään voikkareita lähinnä miehen synttäreille kerran vuodessa. Mikäs sen parempi tapa osoittaa välittävänsä kuin tehdä arjesta juhlaa vähän useamminkin! :)



Kinkkuvoileipäkakku

Riittoisuus:


noin kuudelle


Tarvitset:


9 palaa vehnäpaahtoleipää
2 dl vettä
1 lihaliemikuutio



Täyte:

200g palvikinkkua
reilu 1 dl Hellmansin majoneesia
2 keitettyä kananmunaa (seitsemän minuutin munia)
kourallinen Felixin amerikkalaisia suolakurkkuja
2 rkl sinappikurkkusalaattia
1 ½ tl meiran sinappia
1 tl juoksevaa hunajaa
3/4 tl suolaa
muutama rouhaisu mustapippuria myllystä



Pinnalle:


1 pkt Creme Bonjourin ruohosipulituorejuustoa
1 prk Valion crème fraîchea


Koristeluun:


kymmenkunta herneenversoa
3 kpl ohut ylikypsä saunapalvikinkkuleikettä
3 kpl miniluumutomaattia




1. Aloita tekemällä täyte maistumaan. Keitä kananmunat ja aseta kylmään veteen jäähtymään. Kuutioi kinkkuleike, suolakurkkuviipaleet ja jäähtyneet kananmunat. Sekoita kulhossa mausteet majoneesin joukkoon. Lisää sitten kinkku-, suolakurkku- ja kananmunakuutiot sekaan. Tarkista maku ja anna maustua jonkin aikaa jääkaapissa.

2. Kiehauta kattilassa kostutusta varten vesi ja liuota lihaliemikuutio siihen. Leikkele paahtoleipäsiivuista reunat pois. Hävikin välttämiseksi voit tehdä reunapaloista krutonkeja tai kuivattaa korppujauhoiksi.

3. Aseta leikkuulaudalla leivinpaperi ja sen päälle kolme (3) paahtoleipäsiivua vierekkäin. Kostuta lihaliemellä pullasutia apuna käyttäen. Lisää sen jälkeen leipäsiivujen päälle kinkkutäytettä reipas kerros. Aseta täytteen päälle taas kolme (3) leipäsiivua ja kostuta ne. Sitten vielä toinen kerros täytettä ja pintaleipäsiivut päälle. Kostuta nekin.

4. Kääri leivinpaperi tiiviisti voileipäkakun ympärille ja aseta toinen leikkuulauta tai jokin vastaava päälle painoksi. Laita voileipäkakku jääkaappiin tekeytymään vähintään muutamaksi tunniksi, mieluummin yön yli.

5. Kun voileipäkakku on tekeytynyt, sekoita ranskankerma ja ruohosipulituorejuusto keskenään. Levitä seos kakun päälle veitseä apuna käyttäen silotteluvaiheessa. Koristele reunat herneenversoilla ja tee päälle kinkkuruusukkeita sekä tomaattikukkia. Herkuttele ja nauti! :)


VINKKI! 

Älä kostuta liikaa leipäsiivuja. Täyte itsessään on jo sen verran kosteaa ettei kaipaa kuin hentoa sipaisua lihalientä leiville.




Kinkkuvoileipäkakku Kinkkuvoileipäkakku Reviewed by Kirsi on 19.23 Rating: 5

Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.