Sitruunajuustokakku ilman liivatettaSilloin kun on synttärit, tarvitaan myös kakkua! Eilen herkuttelimme blogin synttäreiden kunniaksi kanagyroksilla ja sitruunajuustokakulla. Olin jo aiemmin miettinyt juustokakkua ja halutessani raikasta sellaista päädyin sitruunajuustokakkuun. Noloa myöntää, mutta tajusin vasta kakun valmistettuani, että tämähän sopi kuin nenä päähän. Sitruuna on yksi huhtikuun satokausituotteista! Te jotka olette julkaisujani jo aiemmin seuranneet mahtanette olla tietoisia siitä kuinka jälkijunassa olen satokausituotejulkaisuja tehnyt joka kuun loppupuolella, köhköh :D No nyt on huhtikuu vasta alkumetreillään ja ensimmäinen satokausituotejulkaisu tulee jo nyt, ähäskutti! :p Mielessä on muutama muukin julkaisu koskien tämän kuun tuotteita, niistä sitten myöhemmin lisää. Mennäämpäs jo tämän herkun pariin. Sitruunajuustokakku on ihanan raikas ja sopivalla sokerin käytöllä et saa siitä ällömakeaa. Digestive-kekseistä en ole perustanut juurikaan ikinä, joten käytin toisia tilalla. Mikäli sinua miellyttää kyseiset keksit, niin ne sopivat mainiosti tähän kakkuun. Olen vasta viime aikoina herännyt satokausituotteisiin. Hienoa kun niistä kerrotaan hyvin sosiaalisessa mediassa ja kaupoissakin on paneuduttu asiaan entistä paremmin. Sekään ei haittaa, että tuotteet ovat silloin himpun verran edullisempia :)

Sitruunajuustokakku

(24cm vuokaan)


Riittoisuus:

6-10 palaa


Tarvitset:


300 g philadelphia tuorejuustoa (maustamaton)
2 ½ luomusitruunaa (joista kahden sitruunan kuori sekoitetaan philadelphiaan, puolikkaan sitruunan mehu puristetaan massan joukkoon)
1,5 dl kuohukermaa
70 g sokeria
250 g keksejä (minä käytin lidlin Biscuit Ringsejä)
90 g voita1. Sulata voi mikrossa ja hakkaa keksit hienoksi hakkeeksi suljetussa pussissa. Sekoita sulanut voi ja keksimurut keskenään. Taputtele seos vuoan pohjalle tasaisesti ja siirrä jääkaappiin jähmettymään.

2. Mittaa tuorejuusto kulhoon. Raasta sitruunan kuoret joukkoon, sekoita.

3. Lisää kerma ja sokeri, vatkaa seos sileäksi. Lisää sitten sitruunamehu ja sekoita vielä.

4. Kaada seos keksipohjan päälle ja anna tekeytyä jääkaapissa noin vuorokausi. Tämä massa ei hyydy muutamassa tunnissa. Koristele esimerkiksi sitruunankuorilla. Sitten vaan suut makiaksi! :)Sitruunajuustokakku ilman liivatetta Sitruunajuustokakku ilman liivatetta Reviewed by Kirsi on 14.06 Rating: 5

Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.