Sloppy Joe



Eilen illalla mietiskelin mitä sitä tekisi perjantaiherkuksi tällä kertaa. Ei napannut ajatus pizzasta, tortilloista, tavan hampsuista jne. Mieleeni juolahti Sloppy Joe, klassinen amerikkalainen herkku. Sloppy Joe on kaikessa yksinkertaisuudessaan hampurilainen jauhelihamössöllä. Ohjeita tähän löytyy paljon erilaisia, mutta ajattelin mennä amerikkalaiseen tyyliin, niin tietääpähän onko tämä ansainnut klassikon nimen. Ihan ansaittua mielestäni :)


Sloppy Joe


Riittoisuus:


8 annosta


Tarvitset:


Täyte:



500 g naudanjauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 iso vihreä paprika
1-1 ½ dl ketsuppia
2 ½ + 1 dl vettä (lisätään tarvittaessa)
2 tl worcester-maustekastiketta
ripaus cayannepippuria
1 ½ rkl fariinisokeria
1 tl sinappia
suolaa
mustapippuria myllystä



Sämpylät 8 kpl:



noin 9 dl hiivaleipäjauhoja
1 ½ tl suolaa
2 tl sokeria tai loraus juoksevaa hunajaa
1 tl kuivahiivaa
1 ½ dl vettä
1 ½ dl maitoa


Voiteluun:

öljyä


Pinnalle:

seesaminsiemeniä




1. Aloita tekemällä sämpylätaikina. Siivilöi jauhot ja lisää joukkoon suola, sokeri ja hiiva. Sekoita. Muodosta jauhojen keskelle kuoppa ja lisää siihen kädenlämpöinen maito ja vesi. Sekoita esim puuhaarukalla ja vaivaa sen jälkeen taikinaa kymmenisen minuuttia saadaksesi siitä kimmoisa. Lisää jauhoja tarvittaessa.

2. Kohota taikinaa pyyhkeellä peitettynä vesihauteessa reipas puoli tuntia tai kunnes taikina on kaksinkertainen. Nosta taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa siitä ilmat pois. Jaa taikina kahdeksaan (8) osaan ja muotoile sämpylöiksi. Kohota sämpylöitä levinliinan alla täytteen valmistuksen ajan.

3. Kuutioi paprika, sipuli ja valkosipulinkynnet. Ruskista jauheliha pannulla pienessä määrässä öljyä. Lisää joukkoon sipulihake, pyörittele hetki pannulla. Lisää sitten sekaan paprikakuutiot. Muutaman minuutin kuluttua lisää valkosipulihake ja mausta seos. Anna hautua miedolla lämmöllä vähintään puoli tuntia, mieluummin pitempään.

4. Sivele sämpylöiden pinta öljyllä ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia uunin tehosta riippuen. Anna sämpylöiden levätä hetki pyyhkeen alla. Puolita sämpylät ja täytä, nauti heti :)


Sloppy Joe Sloppy Joe Reviewed by Kirsi on 16.33 Rating: 5

Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.