Maisemakahvilan raparperipiirakka

Nyt kun raparperi on sesonkitavaraa, piti siitä tehdä vielä jotakin.
Huomasin ruokaryhmiä selaillessa tämän olevan suosittu piirakkaohje ja se totta vieköön oli todella herkullista! Ajattelin jakaa tämän reseptin täällä blogissanikin, jos joku muukin haluaisi kokeilla tätä :)
Piirakan ohje on Hämeenkyrön maisemakahvilan emännän Katariina Pylsyn käsialaa ja löytyy esimerkiksi Kotilieden sivustolta :)

http://kotiliesi.fi/ruoka/reseptit/maisemakahvilan-raparperipiirakka





Tarvitset:

muruseos:


8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g voisulaa
pohjataikina:
noin 2/3 muruseoksesta
2 dl piimää
1 kananmuna



täyte:


1 l raparperipaloja
2 tölkkiä rahkaa (2 x 250 g) Minä käytin maitorahkaa 300g ja 200g sitruunarahkaa.
2 dl sokeria (minä käytin 1,5dl)
2 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria



pinnalle:


noin 1/3 muruseoksesta


1. Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula. Jaa seos kahteen eri kulhoon. Käytä 2/3 muruseoksesta pohjataikinaan. Jätä kolmannes pinnalle ripoteltavaksi.

2. Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut piimä ja kananmuna. Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uunipannulle.

3. Ripottele pohjataikinan päälle noin litra raparperi- tai omenapaloja, myös marjat kuten mustikka, puolukka, karviaiset tai herukat käyvät.

4. Sekoita rahka, sokeri,munat ja vaniljasokeri. Kaada seos piirakan päälle. Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle ja paista raparperipiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Tarjoa Maisemakahvilan raparperipiirakan kanssa vaniljakastiketta tai jäätelöä.WP_20160627_023WP_20160627_030WP_20160627_035WP_20160627_054WP_20160627_074WP_20160627_17_12_19_ProWP_20160627_119WP_20160627_121WP_20160627_124
Maisemakahvilan raparperipiirakka Maisemakahvilan raparperipiirakka Reviewed by Kirsi on 0.21 Rating: 5

Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.