Mustatorvisienikastike

WP_20160805_13_42_46_Pro
Mustatorvisieni (Craterellus cornucopioides) on kantarelleihin kuuluva erinomainen ruokasieni, joka ei tarvitse esikäsittelyä. Mustatorvisienen lakki on ontto ja tumma, suppilomainen. Se on päältä mustanruskea ja alta mustanharmaa. Alapinta on myös valkoisen härmän peittämä. Märkänä väri on pikimusta. Sienen torven ulkopinta on matalasti poimuttunut ja sen reuna on mutkainen. Raaka sieni tuoksuu miedosti omenalta ja maistuu voimakkaalta. Sieni kasvaa elo-lokakuussa. Mustatorvisientä tavataan Etelä- ja Keski-Suomessa verrattaen yleisenä, usein tiheinä kasvustoina rehevien kangasmetsien ja lehtojen aukkopaikoissa. Esiintymisrunsaus kuitenkin vaihtelee suuresti vuosittain.

Lähde: Wikipedia


Nämä sienet ovat todella herkullisia aromaattisuutensa vuoksi. Teen näistä yleensä kastiketta joka ei pahemmin maustamista kaipaa, koska sieni itsessään on jo erittäin maukas. Sain tuttavalta vinkin, että nämä sienet soveltuvat erittäin hyvin risottoon ja selleri on kuulema loistava makupari näiden kanssa. Pitää kokeilla joskus, kunhan saan taas sieniä käsiini :) Kastike soveltuu vähähiilihydraattiseen ruokavalioon.


Mustatorvisienikastike


Riittoisuus: 2-3:lle

Tarvitset:


3 kourallista mustatorvisieniä
½ punainen paprika
1 pieni sipuli
2 dl kuohukermaa
suolaa
mustapippuria myllystä

voita paistamiseen

1. Siivoa sienet ja pilko ne pieneksi. Pieni sipuli ja paprika.

2. Paista paprikoita ja sipulia pannulla sen aikaa, että paprika hiukan pehmenee. Nosta erilliseen astiaan.

3. Paista sienet pannulla voissa ja lisää sitten paprika- ja sipulisilppu joukkoon.

4. Lisää kerma sekaan ja hauduta sen aikaa, että kerma keittyy kasaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile pastan kera.WP_20160804_056WP_20160805_004
Mustatorvisienikastike Mustatorvisienikastike Reviewed by Kirsi on 17.15 Rating: 5

Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.