Savustettu lohi

Olimme viikonlopun maalla ja hyötykäytin tilannetta, kun siellä oli savustuspönttö. Pääsin ensimmäistä kertaa savustushommiin :) Vähän piti neuvoja appiukolta kysellä puhelimitse, mutta kaikki sujui hyvin ja tulos oli maukas :) Oli tosi mukavaa päästä kokeilemaan jotain sellaista ruokarintamalla mitä ei ole ennen tehnyt. Tästäkin projektista voinen sanoa, että kenenkään ei tarvitse arvuutella/jännittää osaako, on helppoa :)
Seuraavalla kerralla savustetaan varmaan jotakin muuta, ehkä possua.


VINKKI! Pinseteillä saa näppärästi nypittyä ruodot kalasta.


Savulohi

Tarvitset:


600 g kirjolohifilee
karkeaa merisuolaa
(savustuspönttö)
Pari kourallista savustushaketta
2 sokeripalaa





1. Nypi fileestä ruodot pois ja ripottele pinnalle merisuolaa. Anna suolaantua noin 40 minuuttia.

2. Ohessa aloita valmistelemaan savustuspönttöä. Ripottele savustuspöntön pohjalle pari kourallista haketta ja 2 sokeripalaa. Laita ritilä paikoilleen, että mahdolliset pöpöläiset kuolevat lämmössä. Sulje pönttö ja laita tuli alle.

3. Pyyhi lohen pinnasta suola pois. Kun pöntön rei'stä alkaa tulemaan savua, nosta lohi ritilälle. Kypsennä lohta noin 25 minuuttia. Tarjoile esimerkiksi kermaperunoiden kanssa.20160924_134902_richtonehdr2016-09-25-19-51-1320160924_135931_richtonehdr20160924_154057_richtonehdr20160924_152008_richtonehdr20160924_154542_richtonehdr20160924_154934_richtonehdr20160924_162108_richtonehdrsavulohi
Savustettu lohi Savustettu lohi Reviewed by Kirsi on 23.26 Rating: 5

Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.