Lanttulaatikko



Joulua kohti mennään, joten on aika ajatella tarjottavia. Kaikki jouluruoat ovat ihania,
mutta erityisesti lähellä sydäntäni ovat lanttulaatikko ja sienisalaatti kinkun kyljessä <3
Jälkimmäisestä tulee erillinen postaus myöhemmin :)
Kaupan valmislaatikoista ja itse tehdyistä ei voi puhua edes samassa lauseessa, itse tehdyn maku on aivan omaa luokkaansa!
Laatikot voi tehdä etukäteen paistovalmiiksi pakastimeen tai sitten vaikka aatonaattona, kunhan varaat nelisen tuntia aikaa.
Itse suosin jälkimmäistä vaihtoehtoa.




Lanttulaatikko


Riittoisuus:


2x 0.85 l foliovuoallinen



Tarvitset:




2 kg lanttua (määrä pienenee huomattavasti kuorimisvaiheen jälkeen)
keitinvettä tarpeen mukaan
ripaus suolaa keitinveteen
2 dl kuohukermaa
1/4 tl maustepippurijauhetta
1 dl tummaa siirappia
3 rkl vehnäjauhoja




Pinnalle



voinokareita
korppujauhoja



Lisäksi tarvitset




Ison kattilan
sauvasekoittimen
2x 0.85 dl vetoista foliovuokaa
hieman öljyä vuoan voiteluun





1. Kuori lantut ja paloittele suht pieneksi. Keitä kattilassa ainakin 1.5 tuntia, että pehmenevät kunnolla.

2. Kaada kattilasta neste pois ja soseuta lantut. Sekoita muut ainekset joukkoon.

3. Voitele vuoat ja jaa seos vuokiin. Tee lusikalla kuviointi laatikon pintaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja aseta loviin voinokare. Paista ensin 1 tunti 200 asteessa ja sen jälkeen tiputa lämpö 150 asteeseen ja paista vielä 1 tunti lisää.



Olen edellisvuosina tehnyt Ruokasurffausta-blogin iki-ihanan poisnukkuneen Anna Ikosen ohjeella lanttulaatikon. Ohje on todella hyvä, suosittelen kokeilemaan sitäkin! Tällä kertaa ei kärsivällisyys riittänyt lanttuhaudan tekemiseen, joten tein oman pikaversion.


Tässä vielä linkki Annan ohjeeseen, hänen reseptinsä jäävät elämään sydämmiin ja kotikeittiöihin <3


http://ruokasurffausta.blogspot.fi/2013/12/mummun-lanttulaatikko.html
Lanttulaatikko Lanttulaatikko Reviewed by Kirsi on 11.34 Rating: 5

Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.