Itse tehty rullakebab

Minun ehdoton lemppari on rullakebab ja teen sitä aika useinkin.
Joskus ajat sitten facebookissa joku oli tehnyt rullakebabia ja ajattelin itsekin kokeilla.
Alkuperäinen rullataikinan ohje kuuluu Juuso Mattila Vartiaiselle, olen sitä himpun verran muuntanut käyttämällä osan jauhoista ruisjauhoja saadakseni enemmän makua ja vähän kuitupitoisuuttakin tavaraan :)



Ohjeella tulee 2kpl uunipellin mittaisia rullia eli riittää 4:lle syöjälle, kun puolittaa ne :)



Rulla:

luraus öljyä
2dl lämmintä vettä
1tl kuivahiivaa
1tl suolaa
4-6dl vehnäjauhoja (ruista noin 0.5dl)

juustoraastetta ja aurajuustoa
(srirachaa)



Täytteet:

salaattia
tomaattia
kurkkua
aurajuustoa
jalopenoja

Görans kebabkastiketta
tomaattista salaatinkastiketta



Ohje:


1. Aseta uuni kuumenemaan 250 asteeseen.

2. Sekoita lämpimään veteen hiiva, öljy ja suola, lisää ensin ruisjauhot ja vähitellen vehnäjauhot. Alusta taikina hyvin. Tätä ei tarvitse kohottaa laisinkaan!

3. Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse leivinpaperin päällä uunipellin mittaiseksi.
Voit halutessasi ripotella taikinan päälle juustoraastetta, auraa. Mikäli haluat tulisempaa, lisää srirachaa.

4. Paista uunin keskitasolla 5-6 minuuttia uunin tehokkuudesta riippuen. Kannattaa seurailla paistumista.

5. Anna rullalevyn jäähtyä hetki ja sen jälkeen lisää täytteet päälle ja rullaa kiinni.

Rulla on uunipellin mittainen, joten se kannattaa jakaa kahteen osaan. Sillä täyttyy ihan hyvin aikuisen ihmisen vatsa :) Kääri folioon ja nauti!



Kebablihan teosta tein erillisen postauksen, mutta laitan nyt vielä tähän samaan ohjeen:

1400g jauhelihaa (käytän itse sika-nautaa, lidlistä saa edullisesti!)
50g aromisuolaa
mustapippuria myllystä
2-2,5tl paprikajauhetta

grillimaustetta (kebablastut maustetaan sillä siivutuksen jälkeen seuraavana päivänä paiston aikana)


  1. Anna jauhelihan olla huoneenlämmössä puoli tuntia tai vaikka enemmänkin. Massa rikkoontuu helpommin huoneenlämpöisenä.

  2. Vaivaa monitoimikoneella massa erittäin hienoksi.

  3.  Muotoile massa pötköksi ja rullaa erittäin tiukasti ensin leivinpaperiin, jonka jälkeen paketti rullataan vielä folioon. Tökkää pakettiin alapuolelle haarukalla muutama reikä, jotta ylimääräinen neste pääsee paketista ulos.

  4. Paista uunissa 120c n.3 tuntia.

  5. Anna vetäytyä rauhassa ja jäähtyneenä laita jääkaappiin odottelemaan seuraavaa päivää. Tiedän, kuulostaa kauhealta vielä odottaa!
    Se kuitenkin kannattaa tehdä, koska siivuttaminen on sen jälkeen paljon helpompaa :)
    Itse olen siivuttanut jollakin pienellä terävällä veitsellä, hyvin onnistuu.

  6. Kun kebab on siivutettu, paista sopiva määrä annoksia kohti pannulla, mausta grillimausteella.Tästä lihamäärästä saa ainakin 8 rullaa. Voit pakastaa osan lihasta annospusseina (näppärä myöhemmin sulatella mieliteon tullessa).

rullakebab

WP_20160503_053

WP_20160311_034
Itse tehty rullakebab Itse tehty rullakebab Reviewed by Kirsi on 20.59 Rating: 5

Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.