Ranskalaiset uunissaTämä ei taaskaan ole terveellisimmästä päästä oleva postaus, mutta nyt vihdoin muistaessani lisään tämänkin blogiin, kun sitä on eräs lukija jo kysellytkin :) Itselle lukijana herää yleensä ranskalaiset kohdalla ensimmäisenä mieleen kysymys siitä ovatko ne rapeita. Tähän vaikuttaa monta tekijää. Jos lapat uunipellin täyteen perunaa uunin kosteustaso on suurempi joka vaikuttaa taasen siihen, että perunat jäävät lötköiksi. Samaten liian paksut perunasiivut eivät tuota haluttua tulosta. Liika öljyllä läträäminenkin vaikuttaa tulokseen. Nämä perunat olivat meilestäni semirapeat, tykkäsin :)Ranskalaiset uunissa

Tarvitset
:10 kpl keskikokoisia kiinteitä perunoita
vettä keittämiseen + suolaa keitinveteen

noin 1 dl öljyä
1 rkl paprikajauhetta
1,5 tl cayannepippuria
2 tl valkosipulisuolaa
1. Kuori ja pilko perunat tasapaksuiksi suht ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele perunasuikaleista ylimääräinen tärkkelys pois. Esikeitä sen jälkeen 7-10 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Älä keitä liian kauan, perunat jäävät muuten paiston yhteydessä pehmeiksi.

2. Kaada perunasuikaleet lävikköön ja anna ylimääräisen nesteen hetki valua pois.

3. Sekoita mausteet öljyyn ja pyörittele perunat siinä.

VAPAAEHTOINEN VAIHE:

Voit pyöräyttää perunat vielä kuuman pannun kautta saadaksesi lisärapeutta lopputulokseen.

4. Paista ranskalaisia uunin keskitasossa 225 asteessa 40-50 minuuttia uunin tehokkuudesta riippuen. Ranskalaisten paksuus myös vaikuttaa aikaan. Kannattaa käännellä perunoita välillä. Tarjoile mustapippurilla maustetun ketsupin ja srirachamajoneesin (Hellmann'sin majoneesia 1 dl + 1tl srirachaa) kanssa.


Ranskalaiset uunissa Ranskalaiset uunissa Reviewed by Kirsi on 14.55 Rating: 5

Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.