Kinuski-pätkis-jäätelö ilman jäätelökonettaMeillä hyvin harvakselti jälkiruokia tms syödään, mutta päätin ilahduttaa reipasta koululaista yhteisellä puuhalla tehden kotitekoista jäätelöä. Tähänkään ei tarvitse omistaa kaikenmaailman vempaimia, jäätelö onnistuu ilman jäätelökonetta :) Tyttären kanssa kaupassa tuumittiin mitä makua tehtäisiin ja päädyttiin pätkis-kinuskiin. Makuyhdistelmä toimi hyvin, oli herkkua kerrakseen!Kinuski-pätkis-jäätelö ilman jäätelökonetta

Riittoisuus:


Noin 1 l jäätelöä


Tarvitset:


5 dl kuohukermaa
1 prk kondensoitua maitoa (ei valmista kinuskia)
2 rkl glukoosisiirappia


1 pss pätkiksiä (2/3 jäätelön sekaan, loput koristeluun)
½ tuubia kinuskikastiketta1. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita varovasti kondensoitu maito sekä glukoosisiirappi joukkoon. Kaada seos suht isoon pakasterasiaan (noin 1.5l tilavuudeltaan).

2. Paloittele pätkispussista 2/3 osaa pienemmiksi paloiksi ja nakkele jäätelömassan sekaan. Sekoita varovasti kinuskia joukkoon. Lorauta kinuskia jäätelömassan pinnalle ja levitä lusikalla varovasti kauniiksi kuvioksi. Koristele lopuilla pätkiksillä.

3. Asettele rasian päälle kelmu ja anna olla pakastimessa seuraavaan päivään.


Kinuski-pätkis-jäätelö ilman jäätelökonetta Kinuski-pätkis-jäätelö ilman jäätelökonetta Reviewed by Kirsi on 14.45 Rating: 5

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Viimeksi meilläkin tehtiin kinuski-pätkis jäätelöä.Hyvin kelpasi,ja hyvää oli.On se kiva kun ei tarvitse olla jäätelökonetta jäätelön tekoon.Ei ole lisäaineita kun itse tekee.

Kirsi kirjoitti...

Totta, itsekin tykkään ettei keittiö täyty kaiken maailman koneista. Hyvin onnistuu ilmankin! Itse mietin josko seuraavaksi tekisi lakuversion, voisi olla myös hyvää :)

Sisällön tarjoaa Blogger.