Piparikakku



Jouluksi tehdään perinteisesti piparkakkuja ja piparkakkutaloja jne. Piparikakku on kivaa vaihtelua ja maukas joulupöydän tarjottava. Törmäsin tähän ideaan facebookin ruokaryhmässä ja se jäi alitajuntaan toteuttamista vaille. Meidän sakille sattui tulemaan flunssa pahimmoilleen ennen joulua ja sairastelua jatkettiin joulun ylikin. Olin jo varannut ainekset kyseiseen kakkuun ennen pyhiä, mutta sain aikaiseksi tehdä vasta nyt jälkikäteen. Kakun maku paranee, kun sitä on säilytetty yö jääkaapissa. Varsin maukas tapaus, ettenkö sanoisi :) Vaikka joulu jo meni ja vuosikin vaihtui, niin mikäpä se estää teitä testaamasta tätä! Ihanaa alkanutta vuotta kaikille! :)


Piparikakku

Riittoisuus:

noin 12 palaa

Tarvitset:


(leipävuoka. Minun oli 2,1 L tilavuudeltaan)

175 g pehmeää voita
1 ½ dl sokeria
3 kananmunaa

2 dl kuohukermaa
½ dl siirappia

4-5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl kardemummaa
2 tl kanelia
2 tl piparkakkumaustetta
1 tl leivinjauhetta

voita vuoan voiteluun
korppujauhoja vuoan jauhotukseen



1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan joukkoon vatkaten. Tee jauhoista & mausteista seos jota lisäät (siivilän läpi) joukkoon vuoronperään  kerman ja siirapin kanssa.

2. Kun taikina on valmis, voitele ja jauhota vuoka sekä kaada taikina siihen.

3. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia uunin tehokkuudesta riippuen. Tarkista kypsyys puisella hammastikulla. Anna kakun jäähtyä kymmenisen minuuttia ennen kumoamista. Sirottele pinnalle tomusokeria.

VINKKI!


Kaukun jäähdyttyä vuoraa se esim folioon ja siirrä jääkaappiin. Maku paranee seuraavaksi päiväksi.
Piparikakku Piparikakku Reviewed by Kirsi on 9.22 Rating: 5

Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.