Facebookin ruokaryhmissä on tullut viime aikoina useamman kerran vastaan Tom Yum-keittojen kuvia. Piti sitten minunkin perehtyä asiaan ja työntää lusikkani soppaan. Yritin noudattaa hyvin pitkälti alkuperäisiä ainesosia, mutta valitettavasti galangalia ei ollut saatavilla supermarketistamme tällä hetkellä. Lisäilin soppaan myös jääkaapin jäämistöä, hyvää tuli :) Täytyy vielä varoittaa, että tämä keitto on aika tulista. Mikäli haluat miedompaa, vaihda rawit-chilit miedompaan versioon ja voit muutenkin vähentää chilin määrää. Vaikka osa aineksista ehkä kuulostaa hieman vieraalle, niitä löytyy melko kattavasti esimerkiksi Citymarketeista. Laitan postaukseen kuvia osasta tuotteista helpottaakseni teidän hommaa etsiä niitä kaupasta :)
Tässä vielä ripaus tietoa keitosta ennen kuin lähdetään makumatkalle Aasiaan:
Tom yum tai tom yam (laoksi ຕົ້ມຍຳ, thaiksi ต้มยำ) on tulinen ja hapan, kirkas keitto, joka kuuluu thaimaalaiseen ja laosilaiseen keittiöön. Siitä on monia versioita, joissa voidaan käyttää esimerkiksi katkarapuja (tom yum goong/kung) tai kanaa (tom yum gai/kai).
Esimerkiksi Singaporessa, Malesiassa ja Indonesiassa tarjottava tom yum voi poiketa huomattavasti thaimaalaisista tai laosilaisista versioista.
Tom yumissa käytetään tyypillisesti sitruunaruohoa, kafferilimetin lehtiä, galangalia, limettimehua, kalakastiketta ja murskattua chilipippuria. Joissain nykyisissä versioissa keittoon sisältyy myös sieniä.
Lähde: Wikipedia
Tom Yum Gai
Riittoisuus noin 2 litraa
Tarvitset:
500g broilerin fileepihvejä
3 rkl tom yum tahnaa
1.5 l vettä
3 rkl kanafondia
2 rkl kalakastiketta
3 kevätsipulia + varret
200 g miniluumutomaatteja
1 rasia herkkusieniä
1 punainen paprika
3-4 sitruunaruohoa
7 kaffir-limetinlehteä
3 rawit chiliä
0.5-1 rkl sokeria
1 kpl lime
korianteria
1. Paloittele fileepihvit ja paista pannulla pinnat kiinni.
2. Kuumenna tom yum-tahna kattilassa ja lisää joukkoon vesi sekä kanafondi.
3. Viipaloi herkkusienet, paprika, sipulit (paloittele myös varret) ja puolita miniluumutomaatit. Paloittele chilit.
4. Paloittele sitruunaruohot isoiksi paloiksi ja lisää kaffir limetinlehtien kanssa kattilaan.
5. Lisää keittoon kalakastike, kanapalat, herkkusienet, chilit, paprikat ja tomaatit. Keittele ainakin vartti.
6. Lopuksi mausta keitto sokerilla ja limestä puristetulla mehulla. Koristele korianterilla.
Tätä ruokaa voit syödä hyvillä mielin, on kevyttä ja maukasta! :)Sitruunaruoho löytyi Citymarketissa vihannesosaston kylmätiskistä.
Tässä vielä ripaus tietoa keitosta ennen kuin lähdetään makumatkalle Aasiaan:
Tom yum tai tom yam (laoksi ຕົ້ມຍຳ, thaiksi ต้มยำ) on tulinen ja hapan, kirkas keitto, joka kuuluu thaimaalaiseen ja laosilaiseen keittiöön. Siitä on monia versioita, joissa voidaan käyttää esimerkiksi katkarapuja (tom yum goong/kung) tai kanaa (tom yum gai/kai).
Esimerkiksi Singaporessa, Malesiassa ja Indonesiassa tarjottava tom yum voi poiketa huomattavasti thaimaalaisista tai laosilaisista versioista.
Tom yumissa käytetään tyypillisesti sitruunaruohoa, kafferilimetin lehtiä, galangalia, limettimehua, kalakastiketta ja murskattua chilipippuria. Joissain nykyisissä versioissa keittoon sisältyy myös sieniä.
Lähde: Wikipedia
Tom Yum Gai
Riittoisuus noin 2 litraa
Tarvitset:
500g broilerin fileepihvejä
3 rkl tom yum tahnaa
1.5 l vettä
3 rkl kanafondia
2 rkl kalakastiketta
3 kevätsipulia + varret
200 g miniluumutomaatteja
1 rasia herkkusieniä
1 punainen paprika
3-4 sitruunaruohoa
7 kaffir-limetinlehteä
3 rawit chiliä
0.5-1 rkl sokeria
1 kpl lime
korianteria
1. Paloittele fileepihvit ja paista pannulla pinnat kiinni.
2. Kuumenna tom yum-tahna kattilassa ja lisää joukkoon vesi sekä kanafondi.
3. Viipaloi herkkusienet, paprika, sipulit (paloittele myös varret) ja puolita miniluumutomaatit. Paloittele chilit.
4. Paloittele sitruunaruohot isoiksi paloiksi ja lisää kaffir limetinlehtien kanssa kattilaan.
5. Lisää keittoon kalakastike, kanapalat, herkkusienet, chilit, paprikat ja tomaatit. Keittele ainakin vartti.
6. Lopuksi mausta keitto sokerilla ja limestä puristetulla mehulla. Koristele korianterilla.
Tätä ruokaa voit syödä hyvillä mielin, on kevyttä ja maukasta! :)Sitruunaruoho löytyi Citymarketissa vihannesosaston kylmätiskistä.
Tom Yum Gai
Reviewed by Kirsi
on
13.19
Rating:
Ei kommentteja: