Tämän on PAKKO olla hyvää, koska tyttäreni joka ei tykkää possusta veteli tätä mielin määrin ja mumisi syödessään nam nam nam! :) Perusasioiden äärellä taas liikutaan eikä tässä ole mitään kikka kolmosia käytetty. Perinteinen ruskea kastike jossa lihoja haudutellaan tovi jos toinenkin, sinappia ja kermaa lisäksi, se on siinä :) Joskus heitän joukkoon myös amerikkalaisia suolakurkkuja jotka ovat lemppareitani. Yleensä en liputa valmiiksi marinoitujen lihojen puolesta, mutta tähän sopii loistavasti kerma-pippuri marinoita rypsiporsaan possusuikale. Marinoimatonkin käy, tietenkin.
Täyteläinen possukastike
Tarvitset:
400 g possusuikaletta
1 sipuli
40-50 g voita
reilu 3 rkl vehnäjauhoja
noin 7 dl vettä
3 rkl sinappia (meiran)
1 dl kermaa
suolaa
mustapippuria myllystä
paprikajauhetta
1. Kypsennä possusuikaleita pannulla 40 min miedolla lämmöllä. Lisää loppuvaiheessa sipulisilppu joukkoon. Mausta suikaleet ja siirrä sitten lihat erilliseen astiaan.
2. Sulata pannulla voi. Kun voi alkaa kuplia, lisää joukkoon vehnäjauhot. Sekoittele niin kauan seosta, että väri on mieluisen ruskea. Lisää vesi joukkoon vispilällä sekoittaen.
3. Sekoita kastikkeen joukkoon kerma ja sinappi. Hauduta kastiketta vielä ainakin reilu puoli tuntia, mielellään pidempäänkin. Tarkista maku. Tarjoile esimerkiksi keitettyjen perunoiden & salaatin kera.
Täyteläinen possukastike
Reviewed by Kirsi
on
20.09
Rating:
Ei kommentteja: