Olen aina tykännyt leipäjuustosta ja tiennytkin sen, että ei sen tekeminen vaikeaa ole. Nyt sain lopulta aikaiseksi tehdä tätäkin, on nimittäin ollut to do-listalla kauan :) On hyvä muistaa ennen ainesten ostamista, että tarvitset tätä tehdessä ison kattilan, harsokankaan ja ruokalämpömittarin.
Leipäjuusto
Tarvitset:
(5 l kattilan)
4 l täysmaitoa, mieluiten luomua
1 rkl suolaa
1 rkl juuston juoksutinta (löytyy esimerkiksi citymarketeista)
(digitaalisen ruokalämpömittarin)
Harsokankaan
Siivilän
Kulhon
1. Mittaa maito ja suola kattilaan ja lämmitä kädenlämpöiseksi (noin 36 astetta).
Maidon lämpötila nousee aluksi hiljalleen, mutta lopuksi hujahtaa nopeasti, tästä syystä lämpömittari on oiva kaveri. Clas Ohlsonilla löytyy muuten halpoja!
2. Lisää juuston juoksutin maidon joukkoon ja sekoittele hetki. Aseta kansi kattilan päälle ja anna juustoseoksen tekeytyä puolisen tuntia.
3. Leikkaa hyytyneeseen massaan ristiviiltoja ja anna olla kannen alla noin 15 min jotta hera pääsee erottumaan.
4. Aseta kasteltu harso suht isoon siivilään ja nostele juustomassaa siihen. Painele ylimääräistä heraa pois. Kun olet saanut kaiken juuston talteen, kiedo harson reunat juuston ympärille ja laita yön ajaksi jääkaappiin.
5. Paista seuraavana päivänä uunin ylätasolla 275 asteessa 20-25 minuuttia uunin tehosta riippuen. Leipäjuusto on valmista, kun pinnalle on muodostunut ruskeita pilkkuja.
Leipäjuusto
Tarvitset:
(5 l kattilan)
4 l täysmaitoa, mieluiten luomua
1 rkl suolaa
1 rkl juuston juoksutinta (löytyy esimerkiksi citymarketeista)
(digitaalisen ruokalämpömittarin)
Harsokankaan
Siivilän
Kulhon
1. Mittaa maito ja suola kattilaan ja lämmitä kädenlämpöiseksi (noin 36 astetta).
Maidon lämpötila nousee aluksi hiljalleen, mutta lopuksi hujahtaa nopeasti, tästä syystä lämpömittari on oiva kaveri. Clas Ohlsonilla löytyy muuten halpoja!
2. Lisää juuston juoksutin maidon joukkoon ja sekoittele hetki. Aseta kansi kattilan päälle ja anna juustoseoksen tekeytyä puolisen tuntia.
3. Leikkaa hyytyneeseen massaan ristiviiltoja ja anna olla kannen alla noin 15 min jotta hera pääsee erottumaan.
4. Aseta kasteltu harso suht isoon siivilään ja nostele juustomassaa siihen. Painele ylimääräistä heraa pois. Kun olet saanut kaiken juuston talteen, kiedo harson reunat juuston ympärille ja laita yön ajaksi jääkaappiin.
5. Paista seuraavana päivänä uunin ylätasolla 275 asteessa 20-25 minuuttia uunin tehosta riippuen. Leipäjuusto on valmista, kun pinnalle on muodostunut ruskeita pilkkuja.
Leipäjuusto
Reviewed by Kirsi
on
21.53
Rating:
Ei kommentteja: