Juustokakku piparkakkurahkalla ja salted caramel-kastikeella



Kuten olen sanonut ja resepteistäkin huomaa, meillä ei usein makeita leivota. Joulun kunniaksi teen yleensä aina juustokakkua, usein nimenomaan piparkakkurahkasta joka on kausituote. Normaalisti teen glögikiilteen joka sopii mainiosti kyseiseen juustokakkuun. Tällä kertaa sain kuitenkin idean, että tekisin päällisen salted caramelista. Oli aivan loistava makupari mielestäni! :) Pidemmittä puheita reseptin pariin, tiedä vaikka päätyisi jonkun uuden vuoden jälkiruoaksi :)




Juustokakku


(24 cm irtopohjavuokaan)


Tarvitset:

Pohja



175g annas piparkakkuja
100 g voita


Täyte



1 prk mascarponea (250g)
1 prk piparkakkurahkaa (arla keittiön)
2 dl kuohukermaa
ripaus sokeria
4 liivatelehteä + kylmää vettä
pieni määrä maitoa liivatteiden sulattamiseen



Salted caramel-päällyste



reilu 1 dl fariinisokeria
2 dl kuohukermaa
3/4 tl sormisuolaa


Kakun koristeluun

pipareita





1. Sulata voi ja murskaa piparit (esim vahvan muovipussin sisällä pullon pohjaa apuna käyttäen). Sekoita ainekset keskenään ja taputtele irtopohjavuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun teet seuraavan osuuden.

2. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.

3. Sekoita mascarpone ja mausterahka keskenään. Vaahdota kerma erillisessä astiassa ja lisää joukkoon hieman sokeria. Sekoita kerma varovasti rahka-mascarponeseokseen.

4. Lämmitä tilkka maitoa kattilassa ja lisää joukkoon ylimääräisistä vesistä puristellut liivatteet, Sekoita ja ota pois liedeltä. Anna seoksen jäähtyä pienen hetken ajan ja sekoita sen jälkeen varovasti kerma-rahka-mascarponeseokseen. Kaada massa irtopohjavuokaan ja suojaa vuoka kelmulla.  Laita kakku hyytymään jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi, mieluummin seuraavaan päivään saakka.

5. Kun kakku on hyytynyt, on aika tehdä päällinen. Sekoita kattilaan fariinisokeria ja kuohukerma. Keittele meidolla lämmöllä kymmenisen minuuttia, että kinuski saostuu. Lisää joukkoon sormisuola ja tarkista maku. Anna kastikkeen hetki jäähtyä ja Kaada se sitten juustokakun päälle. Anna juustokakun olla vielä hetki jääkaapissa. Koristele piparimurulla.

Juustokakku piparkakkurahkalla ja salted caramel-kastikeella Juustokakku piparkakkurahkalla ja salted caramel-kastikeella Reviewed by Kirsi on 17.08 Rating: 5

Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.