Maalaissalaatti



Lämmin sää on hellinyt tänään meitä joten ajattelin tehdä ruokaisaa salaattia päivälliseksi.
Maalaissalaatti on maukas ja sitä voi varioida mielensä mukaan. Jotkut laittavat perunaa, jotkut krutonkeja jne. Kananmuna ja pekoni ovat olennainen osa kyseistä ruokaa. Tässäpä minun versioni kyseisestä salaatista :)


Maalaissalaatti
 

Riittoisuus:

Kolmelle


Tarvitset:


10 varhaisperunaa
suolaa
mustapippuria myllystä
luraus kiinalaista soijakastiketta (aroi)
pari valkosipulinkynttä
muutama kevätsipulinvarsi
voita paistamiseen


noin ½ pkt pekonia
muutama siivu halloumia
3-4 kananmunaa


1 pussukka jääsalaattia¨
½ pkt kirsikkatomaatteja
kevätsipulinvarsia


sinappista salaatinkastiketta



1. Keitä varhaisperunoita kymmenisen minuuttia ja kaada ne siivilään kuivumaan. Kun perunat ovat kuivuneet, puolita ne ja paista niitä pannulla voissa. Lisää joukkoon pari valkosipulinkynttä paloina ja kevätsipulinvarsia makua tuomaan. Mausta suolalla & mustapippurilla sekä tilkalla soijakastiketta.

2. Keitä kananmunat kypsiksi (itse pidän 6-7 minuutin munista). Asettele pekonit uunipellille folion päälle. Laita pekonit kylmään uuniin ja aseta lämpötilaksi 220 astetta. Pekonit ovat valmiita noin 13 minuutin kuluttua (tarkkaile silti niitä). Nosta pekonisiivut talouspaperin päälle, että ylimääräinen rasva ilmeytyy paperiin.

3. Paloittele halloumia ja paista hetki pannulla, että saat väriä pintaan.

4. Kokoa salaatti repimällä jääsalaattia suupaloiksi. Puolita kirsikkatomaatit ja sekoita salaattiin. Lisää joukkoon perunat, kananmunat lohkoina, pekoni paloiteltuna sekä halloumpalaset. Saksi vielä pinnalle kevätsipulinvarsia. Tarjoile sinappisen salaatinkastikkeen kera.


Maalaissalaatti Maalaissalaatti Reviewed by Kirsi on 19.11 Rating: 5

Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.