Paprika-feta focaccia



Hiljaista on ollut blogin puolella, pahoittelut siitä. Katkaistaampa tämä hiljaisuus leipasemalla jotakin helppoa, suht nopeaa ja herkullista :) Focaccia on litteä leipä jonka päällä on mausteita. Kyseinen leipä on erittäin suosittu italiassa. Tein focacciaa nyt ensimmäistä kertaa ja voi kuinka herkullista se olikaan, ihanan pehmoinen ja maukas! Kokeile ihmeessä sinäkin ja kerro mitä mieltä olit! :)




Paprika-feta focaccia

Riittoisuus:


6-8 isohkoa palaa

Tarvitset:



3 dl vettä
6 ½ dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa

½ dl ekstra-neitsytoliiviöljyä
1 tl juoksevaa hunajaa


Pinnalle:



½ punainen suippopaprika (pienehkö)
muutama viipale punasipulia
½ pkt fetajuustoa

ekstra-neitsytoliiviöljyä


lisäksi paiston jälkeen muutama basilikan lehti pinnalle.



1. Sekoita kuivat aineet keskenään (jauhot, suola ja kuivahiiva). Ota erilliseen kulhoon lämmin vesi (kuivahiivan kanssa veden tulee olla 42 asteista).

2. Lisää jauhoja nesteeseen vähitellen vispilällä sekoittaen, alusta loppuun käsin. Lisää taikinan joukkoon luraus hunajaa ja oliiviöljy. Jatka alustamista kymmenisen minuuttia. Lisää tarvittaessa jauhoja mikäli taikina tuntuu liian hankalalta käsitella. Taikinan on tarkoitus olla venyvää ja hieman tahmeaa. Aseta taikinakulho pyyhkeellä peitettynä vesihauteeseen ja kohota puolisen tuntia.

3. Kun taikina on kohonnut, kippaa se leivinparilla vuorattuun öljyttyyn vuokaan (minun vuoka oli mitoiltaan 33x21). Levitä taikina kauttaalleen vuokaan käsin jauhoja apuna käyttäen. Kohota pyyhkeen alle peitettynä puoli tuntia.

4. Aseta uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Painele taikinaan kuoppia jauhotetuin sormin. Asettele fetakuutiot painelemiisi kuoppiin. Viipaloi paprikaa ja punasipulia pinnalle.  Lurauta vielä öljyä taikinan päälle ohuena norona.

5. Paista focacciaa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia uunin tehokkuudesta riippuen. Anna vamiin leivän jäähtyä tovi ja lisää pinnalle basilikan lehtiä. Tarjoile heti.


Paprika-feta focaccia Paprika-feta focaccia Reviewed by Kirsi on 18.43 Rating: 5

Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.