Possuwokki

Vaikka itse tehty wok vaatiikin pientä näpertelyä, niin lopussa kiitos seisoo. Tuoreista raaka-aineista tulee p-a-l-j-o-n parempaa kuin kaupan valmismixeistä! Possuakaan ei kannata sellaisenaan joukkoon heittää, vaan marinoi lihaa rauhassa ainakin tunnin verran. Sen jälkeen pyöräytät vielä maustejauhoseoksessa ja kuuman pannun kautta, niin avot!





Riittoisuus 5-6:lle

Tarvitset:


400g possusuikaletta


marinointiin:



1 tl maissijauhoja
3-4 rkl kiinalaista soijakastiketta
mustapippuria myllystä


frittiseokseen:



noin 3 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
mustapippuria myllystä



wokkiin:



1 tuore mango
1 puntti kevätsipulia
1 pieni kiinankaali
3 kpl keskikokoisia porkkanoita
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
250g parsakaalia
1 tlk bambunversoja
0.5 dl kiinalaista soijakastiketta
3-3-5 rkl sweet chili-kastiketta

chilirouhetta
3 kiekkoa munanuudeleita
öljyä wokkaamista varten



1. Nosta porsaanliha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruoanlaittoa. Marinoi liha soija-mustapippuri-maissijauhoseoksella. Anna marinoitua ainakin tunti, ei haittaa vaikka pitempäänkin. Suikaloi wokvihannekset (paprikat, porkkanat, kiinankaali) lihan marinoituessa. Paloittele mango ja viipaloi kevätsipulin varret 3 cm paloiksi. Siivuta sipuliosat renkaiksi. Paloittele parsakaalin kukinnot pieniksi paloiksi.


2. Sekoita syvälle lautaselle vehnäjauhot, suola ja mustapippuri. Pyörittele marinoidut lihat seoksessa. Paista sen jälkeen kuumalla pannulla kypsiksi.

3. Aloita vihannesten wokkaaminen kypsymisjärjestyksessä (parsakaali, porkkana, paprikat, sipuli). Lisää tovin niitä pyöriteltyä joukkoon kiinankaali, kevätsipulinvarret ja huuhdellut bambunversot. Pyörittele pannulla ainakin viitisen minuuttia.

4. Laita kattilaan reilusti vettä ja sen alettua kiehumaan, lisää munanuudelit veteen. Anna kiehua 3 minuuttia ja kaada sen jälkeen lävikköön.

5. Lisää possusuikaleet sekä sweet chili & soijakastike kasvisten joukkoon. Sekoittele kunnolla. Mausta halutessasi chilirouheella.

6. Lisää nuudelit wokkiin, sekoittele huolellisesti ja anna niiden maustua hetki pannulla.
Lopuksi lisää joukkoon mangopalat. Tarkista maku.WP_20160705_038possuwokkiWP_20160705_041WP_20160705_078WP_20160705_098WP_20160705_118
Possuwokki Possuwokki Reviewed by Kirsi on 0.55 Rating: 5

Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.