Maukastakin maukkaampi kesäkurpitsalasagne (vhh)



Joskus vuosia sitten tuli karpatessa tehtyä kesäkurpitsalasagnea usein. Se oli todella hyvää, mutta karppauksen jäätyä pois kuvioista ruoka unohtui täysin meidän listoilta. En tällä hetkellä karppaa, mutta olen tietoisesti jättänyt ainakin osista ruokia vehnäjauhot pois. Mukavampi olo, kun ei tule turvotusta/ähkyä ja ajatuskin kulkee kirkkaammin, mikäli se minun kohdalla on mahdollista ;D Kuten kurkun kanssa tsatsikissa, kesäkurpitsat itketetään saadaksemme ylimääräinen neste pois. Kuka sitä haluaisi vetistä mössöä syödä. Juustokastikkeen tein Creme Bonjourin savuporotuorejuustosta jota notkistin kermalla ja lisäsin hieman juustoraastetta joukkoon tuomaan sakeutta. Ihan mielettömän hyvää tuli! Täytyy kyllä sanoa, että ylitin nyt itseni tämän ruoan suhteen :) Kokeilehan sinäkin ja kerro sitten mitä tykkäsit! :)




Kesäkurpitsalasagne

Riittoisuus:


kuusi (6) annosta


Tarvitset:


2 keskikokoista kesäkurpitsaa
suolaa itkettämistä varten



Jauhelihatäyte



400 g jauhelihaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1-2 porkkanaa
2 rkl tomaattipyrettä


suolaa
jauhelihamaustetta
paprikajauhetta
worcester-maustekastiketta
mustapippuria myllystä


Juustokastike:


1 pkt Creme Bonjour savuporotuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
3 dl juustoraastetta


Pinnalle:

Juustoraastetta


1. Aloita siivuttamalla kesäkurpitsat 3 mm paksuiksi siivuiksi. Voit tehdä joko pitkittäisiä tai tavallisia siivuja. Lado kesäkurpitsat uunipellille vieriviereen ja ripottele niiden pinnalle suolaa. Pidä uunissa 200 asteessa keskitasolla niin kauan, että suurin osa kosteudesta haihtuu ( kymmenisen minuuttia). Tarkkaile kesäkurpitsasiivuja etteivät kärähdä uunissa.

2. Ruskista jauheliha, lisää joukkoon sipulit ja kuulota niitä hetki. Mausta seos ja lisää raastetut porkkanat joukkoon. Anna muhia hetki. Voit aloittaa samalla juustokastikkeen tekemisen.

3. Sulata kattilassa tuorejuusto kerman joukkoon. Lisää juustoraastetta sen verran, että saavutat sopivan sakeuden. Tarkista maku.

4. Kokoa lasagne aloittamalla jauhelihakastikkeelle. Lisää kastikkeen päälle juustokastiketta, sitten kesäkurpitsasiivuja. Toista niin kauan kuin aineksia riittää. Ripottele pinnalle vähän juustoraastetta. Kypsennä uunissa 200 asteessa niin kauan, että kesäkurpitsalasagne on kauniin kullanrukea (noin parikymmentä (20) minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Nautinnollisia ruokahetkiä!


Itketetyt kesäkurpitsat


Maukastakin maukkaampi kesäkurpitsalasagne (vhh) Maukastakin maukkaampi kesäkurpitsalasagne (vhh) Reviewed by Kirsi on 20.04 Rating: 5

Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.