Kanttarelli-palvirouhepiirakka

Olen yleensä tapojeni orja ja teen aina kauden ensimmäisistä kanttarelleista kastiketta.
Nyt kuitenkaan ei käynyt niin. Kävin vastottain ystäväni luona ja siellä oli tarjolla kanttarellipiirakkaa. Piirakka oli todella herkullista ja päätin tehdä itsekin lähes samanlaista pienillä muutoksilla.
Kokeilkaahan tekin, tätä suosittelen lämpimästi! :)





Riittoisuus: 16 palaa (uunipellillinen)


Tarvitset:



2.5 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
6 dl vehnäjauhoja



1,5 l tuoreita kanttarelleja
250 g palvirouhetta
1 prk Creme Bonjour Cuisine Fraiche Valkosipuli ja Yrtit
2 punasipulia
pieni pala aurajuustoa



pinnalle:


juustoraastetta





1. Sekoita hiiva 42 asteiseen maitoon, lisää joukkoon suola ja öljy. Lisää jauhot vähitellen, alusta taikina kunnolla. Kohota taikina vesihauteessa.

2. Kuori ja viipaloi punasipulit. Kuulota pannulla ja siirrä erilliseen astiaan.

3. Paista puhdistetut ja paloitellut kanttarellit voissa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

4. Aseta uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi (tähän menee puolisen tuntia), vaivaa siitä ilmat pihalle.  Kauli taikina sen jälkeen jauhotetulle leivinpaperille.

5. Levitä Creme Bonjour taikinan päälle, sen jälkeen punasipulit, sitten palvirouhe ja kanttarellit. Ripottele päälle aurajuustoa sekä juustoraastetta.

6. Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia uunin tehosta riippuen. Tarjoile salaatin kera.Kanttarelli-palvirouhepiirakkka 2WP_20160804_030Kanttarelli-palvirouhepiirakkkaWP_20160804_21_13_56_ProWP_20160804_047WP_20160805_13_05_44_ProWP_20160805_019WP_20160805_13_05_37_Pro
Kanttarelli-palvirouhepiirakka Kanttarelli-palvirouhepiirakka Reviewed by Kirsi on 18.08 Rating: 5

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tämän teinkin syksyllä, oli tosi hyvää �� tähän voisi loput kinkut myös upottaa, tuoreet sienet vain puuttuu �� terkuin Sari

Kirsi kirjoitti...

Kiva kuulla, ett on maistunut :) Ja tätähän voi varioida niin paljon kuin vaan haluaa, varmasti on jokainen versio yhtä maukas :) Anteeksi kommentin julkaisun viivästy, nyt vasta täältä uuden blogin puolelta hoksasin, että kommentteja odottaa julkaisua :) Ehkä tätä oppii käyttämään vähitellen :)

Sisällön tarjoaa Blogger.