Tämä herkullinen leipä tuo vaihtelua ainaisiin sämpylöihin :) Ohra on mielestäni ihan suotta aliarvostettu leivonnassa. Hurautan monesti sämpylä- ja pizzataikinaankin ohraa tuomaan makua ja pehmeyttä. Leivän teko on helppoa kuin mikä, eikun vaan testaamaan heti kun kaupasta ohrajauhopaketti tarttuu mukaan, vai löytyykö kuiva-ainehyllystäsi sitä suoraan? :)
Ohraleipä 2 kpl
Tarvitset:
5 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
1 rkl sokeria
2 tl suolaa
1 rkl öljyä
6 dl ohrajauhoja
noin 3-4 dl vehnäjauhoja
1. Lämmitä maito 42 asteiseksi. Lisää sen joukkoon sokeri ja suola. Anna seoksen seisoa hetki, että hiiva herää.
2. Lisää joukkoon öljy ja jauhot vähitellen sekoittaen. Alusta taikina huolellisesti. Aseta taikina kohoamaan vesihauteeseen reiluksi puoleksi tunniksi.
3. Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmat pois ja jaa taikina sen jälkeen kahteen osaan ja muotoile leiviksi. Voit tehdä joko pitkulaisia tai pyöreitä leipiä.
4. Paista uunin keskitasossa 225 asteessa puolisen tuntia. Anna leipien pehmetä hetki pyyhkeen alla. Tarjoile oikean voin kera.
Ohraleipä
Reviewed by Kirsi
on
21.57
Rating:
Ei kommentteja: