Kuten olen jo monesti maininnut, meillä ei mekeita usein leivota.
Toscakakku on kuitenkin ollut yksi suosikeistani lapsuudesta saakka :)
Olen tehnyt kyseistä kakkua eri ohjeilla, mutta Habanerokitchenin on ehdottomasti paras ja haluan jakaa sen teidänkin tietoisuuteen! Jutun juju on se, että kakkutaikinaan lisätään tuoreesta appelsiinistä puristettua mehua. Niin simppeli niksi, mutta muuttaa tämän herkun aivan mahdottoman hyväksi! <3
Kiitokset vaan Habanero Sankalalle ohjeen jakamisesta, meillä ei ole enää muilla ohjeilla tehtykään :)
Toscakakku
(24 cm irtopohjavuokaan)
Tarvitset:
3 kpl huoneenlämpöisiä kananmunia
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 appelsiini
100g voita sulatettuna
Kuorrutus:
140 g mantelilastuja
140 g sokeria
140 g voita
1.5 dl kermaa
1 rkl siirappia
Lisäksi:
Irtopohjavuon voiteluun voita ja jauhotukseen korppujauhoja
1. Aseta uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Vaahdota sokeri ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi vehnäjauho-leivinjauheseos vaahdon joukkoon.
2. Lisää sulatettu voi ja appelsiinin mehu varovasti sekoittaen joukkoon.
3. Kaada seos voideltuun & korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.
4. Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia uunin tehosta riippuen. Kypsyyden voi tarkistaa hammastikulla (mikäli kakku on kypsä, tikkuun ei tartu taikinaa).
5. Mittaa kuorrutuksen ainekset kattilaan ja keitä kasaan koko ajan sekoittaen. Väri muuttuu kauniin ruskeaksi.
6. Kaada kuorrute kakun päälle ja tasoita tarvittaessa. Anna kakun jäähtyä hetki ennen leikkaamista.
Tässä vielä linkki Habanerokitchenin sivulle toscakakun ohjeeseen:
http://www.habanerokitchen.com/2014/08/toscakakkuresepti-ei-jata-kylmaksi.html
Toscakakku
Reviewed by Kirsi
on
18.16
Rating:
Ei kommentteja: