Tämä herkku se on ollut hitti joskus -95 paikkeilla asuntoloissa sun muissa nuorten keskuudessa :) Täyttävä ja maukas eväs ihan sellaisenaankin, voi toki salaattia kylkeen tehdä.
Meillä tehdään yleensä aina jauhelihaan, mutta varioinnissa on vain taivas rajana! :)
Täytetty ranskanleipä 2 kpl
Tarvitset:
2 ranskanleipää
400 g jauhelihaa
1 pss Santa Marian taco spice mix original
1 dl vettä
1 sipuli
4-5 anasnasrengasta paloiteltuna
3 tomaattia
La Costeñan jalopenoja
aurajuustoa
ketsuppia
Pinnalle:
juustoraastetta
1. Ruskista jauheliha ja kuulota sipulit joukkoon. Pilko ananasrenkaat ja lisää nekin sekaan.
2. Sekoita spice mix jauhelihan joukkoon ja lisää sitten vesi. Hauduta kymmenisen minuuttia.
3. Leikkaa ranskanleivistä kansi pois ja koverra leivän sisus. Jätä kuitenkin reunat suht paksuksi ettei täytteiden nesteet vaurioita sitä. Leivän sisuksen voi sekoitella muruna jauhelihan joukkoon tai kuivattaa korppujauhoksi myöhempää käyttöä varten.
4. Pilko tomaatit ja murenna aura valmiiksi.
5. Valele ranskanleipien pohjat ketsupilla. Lisää sen jälkeen osa jauhelihasta, sitten tomaattikuutiot, lisää taas jauhelihaa ja sitten jalopenot. Aurajuuston voi halutessaan sekoittaa jauhelihaan, mutta toimii myös pinnalle ripoteltuna. Ripottele vielä täytetyn osan sekä kannen päälle juustoraastetta.
6. Paista uunin keskitasossa 175 asteessa sen aikaa, että juusto ottaa väriä pintaan.
Täytetty ranskanleipä
Reviewed by Kirsi
on
21.12
Rating:
Ei kommentteja: