Facebookin muistoissa tuli pari päivää sitten vastaan ruokakuva josta en ole tehnyt postausta, pussiperunat! :) Nimi ehkä kuulostaa hieman epämääräiseltä, mutta tämä on varmaan maukkain perunalisuke mitä olen grilliruokien kyljessä syönyt! :) Ohjeen bongasin soppa 365-sivulta viime keväänä, suosittelen lämpimästi kaikkia kokeilemaan näitä! Meillä ainakin tulee olemaan vakiojuttuna tänäKIN kesänä <3
Pussiperunat
Riittoisuus:
Neljälle
Tarvitset:
800 g pieniä uusia perunoita
1 puntti kevätsipulia
1 kokonainen valkosipuli
100 g voita
4 rkl soijakastiketta (aroi)
2 tl (aromi)suolaa
Grillaamiseen:
2 foliogrillipussia
1. Pese perunat hennolti ja esikeitä niitä viitisen minuuttia. Aloita seuraava vaihe ohessa.
2. Pilko kevätsipulin varret senttimetrin mittaisiksi paloiksi. Kuori valkosipulinkynnet.
3. Ota foliopussi esille ja laita esikeitetyt perunat, kevätsipulinvarsipätkät ja valkosipulinkynnet sinne. Lisää loput ainekset joukkoon (voi paloiteltuna) ja kääri pussi kiinni. Laita suljettu pussi toisen pussin sisälle niin, että kiinni pyöräytetty osa tulee toisen pussin pohjalle.
4. Kypsennä kuumassa grillissä puoli tuntia. Kääntele perunapussukkaa viiden (5) minuutin välein kypsennyksen aikana. Tarkista kypsyys tekemällä pussukkaan pieni reikä ja kokeile haarukalla kypsyys. Nauti grilliherkkujen kanssa! :)
Tässä vielä linkki soppa 365:n sivulle ohjeeseen:
https://www.soppa365.fi/reseptit/me-naiset/lisukkeet/pussiperunat
Pussiperunat - kesän paras lisuke
Reviewed by Kirsi
on
20.39
Rating:
Ei kommentteja: