Sloppy Joe
Riittoisuus:
8 annosta
Tarvitset:
Täyte:
500 g naudanjauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 iso vihreä paprika
1-1 ½ dl ketsuppia
2 ½ + 1 dl vettä (lisätään tarvittaessa)
2 tl worcester-maustekastiketta
ripaus cayannepippuria
1 ½ rkl fariinisokeria
1 tl sinappia
suolaa
mustapippuria myllystä
Sämpylät 8 kpl:
noin 9 dl hiivaleipäjauhoja
1 ½ tl suolaa
2 tl sokeria tai loraus juoksevaa hunajaa
1 tl kuivahiivaa
1 ½ dl vettä
1 ½ dl maitoa
Voiteluun:
öljyä
Pinnalle:
seesaminsiemeniä
1. Aloita tekemällä sämpylätaikina. Siivilöi jauhot ja lisää joukkoon suola, sokeri ja hiiva. Sekoita. Muodosta jauhojen keskelle kuoppa ja lisää siihen kädenlämpöinen maito ja vesi. Sekoita esim puuhaarukalla ja vaivaa sen jälkeen taikinaa kymmenisen minuuttia saadaksesi siitä kimmoisa. Lisää jauhoja tarvittaessa.
2. Kohota taikinaa pyyhkeellä peitettynä vesihauteessa reipas puoli tuntia tai kunnes taikina on kaksinkertainen. Nosta taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa siitä ilmat pois. Jaa taikina kahdeksaan (8) osaan ja muotoile sämpylöiksi. Kohota sämpylöitä levinliinan alla täytteen valmistuksen ajan.
3. Kuutioi paprika, sipuli ja valkosipulinkynnet. Ruskista jauheliha pannulla pienessä määrässä öljyä. Lisää joukkoon sipulihake, pyörittele hetki pannulla. Lisää sitten sekaan paprikakuutiot. Muutaman minuutin kuluttua lisää valkosipulihake ja mausta seos. Anna hautua miedolla lämmöllä vähintään puoli tuntia, mieluummin pitempään.
4. Sivele sämpylöiden pinta öljyllä ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia uunin tehosta riippuen. Anna sämpylöiden levätä hetki pyyhkeen alla. Puolita sämpylät ja täytä, nauti heti :)
Sloppy Joe
Reviewed by Kirsi
on
16.33
Rating:
Ei kommentteja: