Laskiaiscroisantit



Laskiaispullista on vaikka minkälaisia variaatioita; laskiaiskääretorttua, -kranssia, -hodaria, tuuttipullaa sun muuta. Ei se perinteinenkään yhtään huonompi ole :) Tänä vuonna meidän keittiössä valmistui laskiaiscroisantteja. Tämä oli mukavaa vaihtelua normaaleihin ja toi naapureillekin hymyn huulille viedessäni maistiaisia :)



Laskiaiscroisantit 24 kpl

Tarvitset:



5 dl maitoa
50 g tuorehiivaa
1 ½ rkl jauhettua kardemummaa
1 ½ dl sokeria
1 tl suolaa
1 kananmuna
noin 16 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
150 g pehmeää voita




Voiteluun:



1 kananmuna


Pinnalle:



raesokeria


Täyte croisantteihin:



mansikkahilloa

4 dl kuohukermaa
1 ½ tl vaniljasokeria
1 tl sokeria




1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon tuorehiiva, sokeri, kardemumma, suola ja kananmuna.

2. Lisää jauhoja joukkoon vispilällä sekoittaen ja jatka alustaminen loppuun käsin. Lisää joukkoon pehmeä voi ja vielä hieman jauhoja, että taikina pysyy kunnolla pallomaisena. Aseta taikinakulho vesihauteeseen kohoamaan reiluksi puoleksi tunniksi pyyhkeellä peitettynä.

3. Kun taikina on kohonnut, kaada se jauhotetulle alustalle ja jaa kolmeen osaan. Pyöräytä jokainen taikinakimpale pyöreäksi palloksi.

4. Kauli ensimmäinen taikinakimpale pyöreäksi ohueksi levyksi. Leikkaa sen jälkeen pizzaleikkurilla kahdeksaan sektoriin.

5. Kääri sektorit sarviksi niin, että aloitat leveästä reunasta kapeampaa kohti. Aseta croisantit uunipellille liinan alle kohoamaan. Toista vaiheet jokaisen taikinakimpaleen kohdalla.

6. Aseta uuni kuumenemaan 200 asteeseen croisanttejen kohotessa.
VINKKI! Pidä uunipeltiä hellan päällä kohoamassa. Uunin hukkalämpö auttaa kohoamisessa.

7. Voitele kohonneet croisantit kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista uunin keskitasolla noin 13 minuuttia uunin tehosta riippuen.

8. Vatkaa kermavaahto johon on lisätty sokerit. Täytä jäähtyneet croisantit hillolla ja kermavaahdolla.


Laskiaiscroisantit Laskiaiscroisantit Reviewed by Kirsi on 19.22 Rating: 5

Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.