Kaali on suht huokea hinnaltaan ja aika usein tarjouksessakin. Siitä on moneksi; kaalikeitto, -laatikko, -kääryleet sekä pataruokana. Ajattelin vihdoin ja viimein laitella myös kaalikeiton ohjetta blogiin, se on jostain syystä jäänyt aiemmin tekemättä. Tämä ruoka on helppo kuin mikä, mutta hauduttelu vaatii oman aikansa. Itse saatan antaa joskus useammankin tunnin hautua, maku paranee pitkän keittoajan myötä :)
HUOM!
Keittoa ei ole mikään pakko keitellä hartaudella, tuntikin riittää :) Porkkana sopii myös hyvin kaalikeittoon, sitä ei nyt itsellä sattunut kaapissa olemaan. Mikäli käytät porkkanaa, lisää se kaalisilpun kanssa yhtä aikaa kypsymään.
Kaalikeitto
Riittoisuus: noin 5 L
Tarvitset:
reilu 1.5 kg kaali
400 g jauhelihaa
1 iso sipuli
(valkosipulia)
2 ½-3 L vettä
2 lihaliemikuutiota
suolaa
jauhelihamaustetta
mustapippuria myllystä
paprikajauhetta
1. Pilko kaali suht pieneksi silpuksi ja siirrä isoon kattilaan. Lisää joukkoon vesi ja laita levy lämpiämään. Pilko myös sipuli ja lisää joukkoon.
2. Ruskista ja mausta jauheliha. Voit halutessasi pyöräyttää pannulla valkosipulia joukkoon.Kippaa jauhelihakin kattilaan ja lisää lihaliemikuutiot. Anna kaalikeiton hautua pari tuntia miedolla lämmöllä. tarkista maku.
Kaalikeitto
Reviewed by Kirsi
on
17.12
Rating:
Ei kommentteja: