Jauhelihaquesadillat



Tortilloista on moneksi.fajitas, tostadas, enchiladas, burritot, chalupat ja quesadillat.
Nyt päätin tehdä quesadilloja :) Jälleen kerran painotan, että ei kannata sortua kaupan lättyihin! Tortillaletut valmistuvat nopeasti itse tehtynäkin ja ovat toki parempiakin. Sen lisäksi se mahtava tunne, kun nekin on omien pikku kätösten tuotoksia <3


Jatketaan. Quesadillat ovat meksikolainen ruoka. Valmis tortilla heitetään pannulle ja täytetään puoliksi esimerkiksi jauhelihalla tai kanalla sekä valinnaisilla lisukkeilla. Juustoa unohtamatta! :) Sen jälkeen tortillan toinen puolisko käännetään päälle. Nopea "paisto" pannulla niin, että juusto sulaa kivasti. Sen jälkeen tortilla leikataan sopivan kokoisiin sektoreihin ja eikun herkuttelemaan! :)




Tortillaletut 8kpl

Tarvitset:



2.3 dl vettä
1 tl suolaa
0.5 dl öljyä
0.5 tl leivinjauhetta
2 dl durumvehnäjauhoja
5 dl vehnäjauhoja


1. Sekoita ainekset keskenään ja vaivaa taikina. Anna taikinan levätä 15 minuuttia pyyhkeen alle peitettynä.

2. Nosta taikina jauhotetulle alustalle, muotoile pötköksi ja jaa kahdeksaan (8) osaan. Laita palat pyyhkeen alle.

3. Kuumenna levy (asteikko 1-6) 4-lämmölle.

4. Kaulitse yksi pala kerrallaan ja paahda kuivalla pannulla reilu minutti per puoli. Taikinalätty kuplii ollessaan valmis käännettäväksi. Lättyyn tulee länttejä, silloin on valmis aina puoleltaan.

5. Siirrä valmiit lätyt lautaselle ja valele hennosti vedellä pullasudilla. Pidä toista lautasta päällä, että tortillat pysyvät pehmeinä.




Jauhelihaquesadillat



8 kpl tortillalettuja
700 g jauhelihaa
1 sipuli
1 ½ pss Santa Maria taco spice mix original
2.5 dl vettä


1 prk salsaa
ananasta
juustoraastetta

öljyä paistoon


1. Ruskista huoneenlämpöinen jauheliha ja kuulota joukkoon sipulihake. Lisää spice mix, sekoita ja lisää neste. Anna hautua niin kauan, että neste haihtuu.

2. Aseta tortillalettu lämpimälle pannulle jossa on luraus öljyä. Ripottele sen pinnalle juustoraastetta. Lisää jauhelihaa, ananasta ja salsaa toiselle puolelle tortillaa. Kun juusto on sulanut, käännä tortillan tyhjä puoli päälle ja painalla hellästi. Käännä tortilla varovasti toisinpäin saadaksesi rapsakkuutta sillekin puolelle ja siirrä hetken päästä lautaselle. Jaa quesadilla pizzaleikkurilla sopivan kokoisiin sektoreihin (itse taisin laittaa kolmeen osaan). Toista sama jokaisen tortillaletun kanssa. Tarjoile esimerkiksi raikkaan salaatin kera.


Jauhelihaquesadillat Jauhelihaquesadillat Reviewed by Kirsi on 20.35 Rating: 5

Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.