Runebergintortut



Aikainen lintu madon nappaa... Noh, tämäpä tirppa oli myöhässä eikä mistään kaupasta löytynyt enää karvasmanteli aromia! :D Nou hätä, runebergin tortut onnistuvat ilman sitäkin, vaikka tällainen kaavoihin kangistunut ihminen meinasi vetää itkupotkuraivarit kauppoihin soitellessa aromin tiimoilta :p Tällä kertaa käytin kostutukseen appelsiinimehua joka tuo oman kivan lisänsä makuun. Normaali vesi-sokeriseoskin passaa vallan mainiosti. Meillä ei punsseja sun muita käytetä vaikka niilläkin varmasti hyvää tulee :)



Runebergin tortut 6 kpl

Tarvitset:




100 g voita
1 kananmuna
½ dl fariinisokeria
½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl piparkakkumuruja (annas-merkkisiä)
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl mantelijauhetta
1 ½ tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta
½ dl maitoa



kostutukseen:


appelsiinimehua


koristeluun:



1 dl tomusokeria
½ rkl vettä

vadelmahilloa





1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmuna samalla vatkaten.

2. Lisää joukkoon maito ja keskenään sekoitetut kuiva-aineet.

3. Voitele silikonivuoka/annosvuoat ja kaavi taikina niihin. Tasoita pinta.

4. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Kypsyyttä voi kokeilla hammastikulla.

5. Jäähdytä tortut ja leikkaa sen jälkeen kuprupinnat tasaiseksi. Kostuta pohja appelsiinimehulla pullasudilla sivellen.

6. Irrota tortut varovasti muoteistaan ja käännä oikein päin. Kostuta pinnalta.

7. Sekoita pieni tilkka vettä tomusokeriin. Kaada seos esimerkiksi pakastepussiin, nappaa pussista kulma pois ja pursota leivosten pinnalle rengas jättäen keskelle tilaa hillolle.

8. Lisää keskelle vajaa teelusikallinen vadelmahilloa. Sittempä nämä olisivatkin valmiita tarjottavaksi! :)


Runebergintortut Runebergintortut Reviewed by Kirsi on 19.17 Rating: 5

Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.