Veriappelsiini kuuluu helmikuun satokausituotteisiin (joo, tiedän olevani vähän myöhässä :D ). Veriappelsiinien helakan punainen väri muodostuu vasta, kun kasvuajan lämpötilassa esiintyy riittävää vaihtelua. Veriappelsiinit ovat erityisen makeita ja mehukkaita. Niiden kausi on lyhyt, joten sanonta ”harvinaista herkkua” sopii tälle hedelmälle hyvin. Ne maistuvat sellaisenaan tai mehuksi puristettuna. Minä ajattelin testata verappelsiinia posseen. Posse (vanukas) on mielettömän helppo jälkiruoka. Tarvitset vain kolmea raaka-ainetta ja aktiiviseen valmistuvaiheeseen menee vain kymmenisen minuuttia. Sitten vain odotellaan herkun hyytymistä :) Maku oli mielestäni veikeä, suosittelen testaamaan! :) Huom! Älä tuplaa ohjetta, en mene takuuseen hyytymisestä mikäli määriä suurennetaan :D
Verappelsiini posset
Riittoisuus:
3 pientä annosta
Tarvitset:
2 dl kuohukermaa
½ dl sokeria
3 veriappelsiinia
1. Mittaa kerma ja sokeri kattilaan. Keitä keskilämöllä viisi minuuttia. Nosta sen jälkeen syrjään jäähtymään hetkeksi.
2. Leikkaa veriappelsiinit kahtia ja purista niiden mehu kerman joukkoon. Sekoita.
3. Kaada neste annosmaljoihin ja peitä kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa 6 + tuntia, mieluummin yön yli. Hyytyminen ottaa oman aikansa. Koristele vesiappeliinisiivuilla ennen tarjoilua.
Veriappelsiini posset
Reviewed by Kirsi
on
18.30
Rating:
Ei kommentteja: