Kinkkupiirakka




Kävin tällä viikolla ystävän luona kylässä ja siellä kahvipöytää komisti kinkkupiirakka. Tykkäsin kovasti piirakasta ja utelinkin sitten sen sisältöä, että voisin kotona tehdä vastaavanlaista. Eilen saunaillan päätteeksi leipasin tätä herkkua, kyllä maistui! :) Piirakat maistuvat hyvältä myös kylmänä, tällaista voi mainiosti pitää työ- tai retkieväänä.




Kinkkupiirakka


(24cm vuokaan)


Riittoisuus:

6-10 palaa


Tarvitset:


Pohja:


100 g voita
½ tl suolaa
reilu 2 dl vehnäjauhoja
1 rkl vettä


Täyte:


250 g palvisuikaletta
50 g tomaattipyrettä
1 punainen paprika
aurajuustoa

ripaus suolaa
muutama rouhaisu mustapippuria myllystä


Lisäksi:


3 kpl kananmunia
1 prk kermaviiliä
2 ½ dl mozzarella juustoraastetta (noin 3/4  juustoraastepussista)

suolaa ja mustapippuria


Pinnalle:


juustoraastetta




1. Sekoita jauhoihin suola ja lisää voi paloina, nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää ruokalusikallinen vettä joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi massaksi.

2. Voitele piirakkavuoka öljyllä ja painele taikina siihen tasaisesti. Valmista sen jälkeen täyte.

3. Kuumenna paistinpannu ja lisää siihen tilkka öljyä. Lisää kinkkusuikaleet pannulle ja sekoita tomaattipyre niiden joukkoon. Kuutioi paprika ja lisää sekin joukkoon. Kun pyre on sekoittunut täytteeseen, mausta suolalla ja pippurilla. Levitä täyte piirakkapohjan päälle tasaisesti. Murusta aurajuustoa pinnalle.

4. Riko kananmunat kulhoon ja sekoita rakenne rikki. Lisää kermaviili ja juustoraaste joukkoon, sekoita ja mausta suolalla sekä pippurilla. Kaada seos piirakan pinnalle.

5. Ripottele vielä pinnalla juustoraastetta ja paista uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia uunin tehokkuudesta riippuen. Mikäli piirakka meinaa ottaa väriä liikaa, laita päälle foliota. Kun piirakka on valmis, anna sen vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Kinkkupiirakka maistuu lämpimänä sekä kylmänä :)

VINKKI!

Voit halutessasi esipaistaa pohjaa 10 minuuttia täytteen tekovaiheessa. Sen jälkeen piirakalle täytteineen riittää kypsennysajaksi puolisen tuntia.

Tämä palvisuikale osoittautui mieluiseksi itselle :)


Kinkkupiirakka Kinkkupiirakka Reviewed by Kirsi on 15.03 Rating: 5

Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.