Mangochutney



Vieläpähän kerkesin tarttua maaliskuun satokausituotteisiin, onhan tässä vielä pari päivää tätä kuuta jäljellä! :) Mango on yksi maaliskuun satokausituotteista. Se menee ihan sellaisenaan, hedelmäsalaateissa, mangolassina (siitä löytyy säilykeversiosta ohje blogista), liharuoan joukossa ja intialaisena lisäkkeenä, chutneyna. Tein tällä kertaa tätä viimeisintä. Chutney on mausteinen hillomainen ruoanlisuke.

Chutney-nimen perustana on hindin kielen sana "catni", joka tarkoittaa voimakkaasti maustettua. Niinpä chutneya käytetäänkin mausteena ja maun antajana – ei pelkästään intialaisissa curryruoissa, vaan myös muissa liha-, kala- ja linturuoissa. Purkita chutney kuumennettuun puhtaaseen purkkiin. Jos chutneyta on tarkoitus syödä lähiaikoina, anna makujen tasoittua muutama päivä ennen käyttöä. Tämä on aivan mielettömän hyvää! Meillä menee ruoan kuin ruoan kylkiäisenä :)

Ajatelkaa, ihan kohta käännytään huhtikuulle ja kevätaurinko alkaa lämmittää sekä fyysisesti että henkisesti :) Nautitaan ja palataan toivottavasti vähän aiemmin ensi kuussa satokausituotteitten osalta asiaan ;)




Mangochutney
 

Riittoisuus:

1 purkillinen (noin 3 dl)


Tarvitset:


2 mangoa
2 dl keltaisia rusinoita
0,8 dl fariinisokeria
3-4 valkosipulinkynttä
2 cm inkivääriä
4 rkl omenaviinietikkaa
½ dl vettä
1/4 tl suolaa
1 punainen chili




1. Kuori ja paloittele mango suht pieniksi paloiksi. Raasta inkivääri ja silppua valkosipulinkynnet sekä chili (poista siemenet).

2. Mittaa kattilaan vesi, omenaviinietikka ja fariinisokeri. Kiehauta sen verran, että sokeri liukenee.

3. Lisää kaikki loput ainekset kattilaan ja keittele miedolla lämmöllä reilu puoli tuntia. Purkita puhtaisiin kuumiin purkkeihin parantaaksesi säilyvyyttä. Anna maun tasoittia muutama päivä jääkaapissa.


VINKKI! Keltaisia rusinoita löysin itse citymarketista, ainakaan meidän s-marketin valikoimassa ei ollut. Laitan tähän kuvan alle :)

Tämä kirppisaarre raastin on kuin tehty inkiväärin sun muiden raastamiseen :)

Mangochutney Mangochutney Reviewed by Kirsi on 15.32 Rating: 5

Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.