Vieraita tulossa ja ei mitään tarjottavaa? Ei hätää, suolakeksit valmistuvat muutamasta aineksesta pienessä hetkessä! :) Suolakeksit ovat kiva pikkupurtava sellaisenaan television ääressä sekä juustopöydän tarjottavana juhlallisemmin. Törmäsin ohjeeseen muutama vuosi sitten Kokit ja Potit-blogissa ja sen jälkeen se on ollut käytössä silloin tällöin omin pikku tuunauksin. Perusohje on loistava ja vain taivas on rajana muuntelun suhteen! Laitan alle linkin alkuperäiseen ohjeeseen :)
Juusto-yritti suolakeksit
Riittoisuus: 24 kpl
(käytin muottina juomalasia jonka halkaisija on 2.7cm)
Tarvitset:
2 1/2 dl vehnäjauhoja
3/4 tl leivinjauhetta
1/2 tl sokeria
1/2 tl suolaa
1 rkl öljyä
50 g voita
1/2 dl vettä
reilu 1 dl juustoraastetta
muutamia reippaita rouhaisuja provencial herbs-mausteseosta
lisäksi
n. 2 rkl voita
suolaa
1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää kuutioitu voi sekä öljy. Työstä murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja juustoraaste, sekoita taikina tasaiseksi.
2. Kaulitse taikina ohueksi levyksi ja painalla lasilla pieniä keksejä, töki haarukalla kekseihin reikiä.
3. Paista 200-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia tai kunnes keksit ovat saaneet hieman väriä. Sivele uunituoreet keksit ohuelti voilla ja ripottele päälle hieman suolaa.
Alkuperäisen ohjeen löydät täältä:
http://kokitjapotit.blogspot.fi/2014/06/suolakeksit-juustopoytaan.html
Juusto-yrtti suolakeksit
Reviewed by Kirsi
on
18.47
Rating:
Ei kommentteja: