Meillä syödään riisipuuroa ympäri vuoden. Jouluna laitan kanelia ja sokeria annosten pinnalle, muulloin voinokareen :) Itse olen mieltynyt enemmän kattilassa keiteltävään versioon koska se on paljon mehukkaampaa. Uunissa tehdessä pääsee toki helpommalla, mutta tykkään ajatella kattilassa keittelyn kannalta niin, että lopussa kiitos seisoo :) Pienenä tyttönä nahisteltiin aina siskoni kanssa siitä tekeekö äiti riisi- vai mannavelliä. Itse tykkäsin hirmuisesti riisivellistä, pitäisi sitäkin tehdä taas. Sehän on vaan notkeampi versio riisipuurosta, maitoa vaan enemmän joukkoon :) Tämä ruoka palvelee iltapalana sekä pääruokana.
Riisipuuro
Riittoisuus:
4-5 annosta
Tarvitset:
2 dl puuroriisiä
2 ½ dl vettä
1.2 l täysmaitoa
suolaa
1. Mittaa vesi kattilaan ja laita levy lämpiämään. Kun vesi alkaa kiehua, lisää joukkoon riisit. Keitä keskilämmöllä noin viisi (5) minuuttia.
2. Lisää kattilaan maito ja sekoittele. Keitä miedolla lämmöllä noin tunti välillä sekoitellen. Maitopohjaiset ruoat palavat herkästi pohjaan, joten tarkkaavuutta vaaditaan. Mausta valmis riisipuuro suolalla. Tarjoile voinokareella tai kanelin & sokerin kanssa.
Riisipuuro
Reviewed by Kirsi
on
16.32
Rating:
Ei kommentteja: