Jatketaampas vielä toisen reseptin verran kukkakaalista joka on tämän kuukauden satokausituotteita. Gratiinit ovat maittava lisuke lihan kylkeen. Voit tehdä gratiinin pelkästä kukkakaalista tai esimerkiksi yhdistää kukka- ja parsakaalia keskenään. Gratiini muuntautuu pääruoaksi, kun lisäät joukkoon vaikka jauhelihaa, possua tai kanaa. Vähähiilihydraattisen version saat tehtyä helposti pelkästä kermasta ja juustoraasteesta. Maustaa voit esimerkiksi suolalla ja valkopippurilla. Itse tykkään ripsuttaa vähän aromisuolaa joukkoon :) Meillä syötiin tänään kukkakaaligratiinia aurajuustotäytteisten pekonikäärössä olevien broitskufileiden kanssa. Laitan linkin niiden ohjeeseen myös tähän julkaisuun.
Kukkakaaligratiini
Riittoisuus:
4 annosta
Tarvitset:
1 keskikokoinen/suuri kukkakaali
50 g voita
noin 3 rkl vehnäjauhoja
noin ½ litraa maitoa
½ pss punaleima emmental-juustoraastetta + vähän pinnalle lisäksi
aromisuolaa
muskottipähkinäjauhetta
1. Irroita kukkakaalin kukinnot ja esikeitä niitä viitisen minuuttia.
2. Sulata voi kattilassa. Kun voi alkaa kuplia, lisää joukkoon vehnäjauhot sekoittaen. Älä ruskista! Lisää maito vähitellen norona vispilällä sekoittaen. Keitä maitokastiketta viitisen minuuttia, että vehnäjauhot kypsyvät.
3. Lisää juustoraaste maitokastikkeen joukkoon ja sekoittele sen aikaa, että juusto sulaa. Mausta aromisuolalla ja muskottipähkinällä.
4. Siirrä kukkakaalit öljyttyyn uunivuokaan ja kaada juustokastike niiden päälle. Ripottele vielä pinnalla juustoraastetta. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa puolisen tuntia. Mikäli pinta alkaa ottamaan liikaa väriä, laita folio päälle. Tarjoile heti.
Tein tosiaan vhh-versionkin gratiinista. Se on yksinkertaisuudessaan valmistettu kermaan ja juustoraasteeseen, mausteeksi valkopippurijauhetta ja suolaa.
Tässä vielä linkki broitskuihin:
http://kotiruokaakirsintapaan.blogspot.fi/2016/10/aurajuustotaytteinen-broilerifile_5.html
Tässä vhh-versio huijauspihvin kanssa |
Kukkakaaligratiini
Reviewed by Kirsi
on
20.34
Rating:
Ei kommentteja: