Nyt vähähiilihydraattisia ruokia muutaman päivän tehtyäni juolahti mieleen lantturanskalaiset joita tuli karpatessa tehtyä usein. En muista missä törmäsin näihin ensimmäisen kerran, luultavasti jossain facebookin karppiryhmässä joskus viitisen vuotta sitten. Pakkohan se oli saada näitäkin pitkästä aikaa! :) Mainio korvike hiilihydraatteja välttelevälle tai jos ihan muuten vaan kaipaa maukkaampia ranskalaisia. Ranskalaisiahan voi tehdä perunan lisäksi esimerkiksi bataatista tai porkkanasta. Oma ehdoton suosikkini on lanttu. Itse esikeitän hetken lanttusiipaleita ja sitten paistan pannulla pinnan voilla johon laitan mausteita. Nämä onnistuvat myös uunissa. Törmäsin eräässä ruokaryhmässä tällaiseen jännään veitseen jolla saa tehty aidon näköisiä ranskalaisia. Pakko oli itsekin hankkia sellainen! :) Mikäli sinullekin tuli välttämätön tarve saada sellainen, niin wishiltä löytyy edullisesti :)
Lantturanskalaiset
Riittoisuus:
5-6:lle
Tarvitset:
1 iso lanttu
50 g voita
1 rkl kiinalaista soijakastiketta (aroi)
paprikajauhetta
chilijauhetta
grillausmaustetta
suolaa
mustapippuria myllystä
1. Kuori ja paloittele lantut ranskalaisten kokoon. Esikeitä reilu 5 minuuttia ja valuta enimmät vedet pois siivilässä.
2. Sulata voi pannulla ja lisää siihen mausteet, sekoita. Paista lantut erissä, että saat niihin hyvän paistopinnan (käytä voita tarpeen tullen lisää erinäisillä paistokerroilla). Tarjoile tavallisten ranskanperunoiden tapaan ruokien kylkiäisenä.
Lantturanskalaiset
Reviewed by Kirsi
on
10.14
Rating:
Ei kommentteja: