Lasagnea keiton muodossa


Ruoalla saa leikkiä, sanoi muut mitä tahansa! Rakastan lasagnea <3 Teen yleensä aina erittäin mehevää lasagnea jossa ei kastikkeita säästellä. Bolognesea sekä juustokastiketta tulee tietenkin joka kerrokseen molempia ;) Eilen aloitellessani hommia kyökin puolella sain ajatuksen lapsen kiljuvan nälän siivittelemänä. Mitä jos tekisinkin lasagnekeittoa. Ajallisesti siinä säästää aika paljon vaikka blolognesea kannattaakin haudutella ainakin tunti täyteläisen maun saavuttamiseksi. Oli kyllä niiiiin meidän perheen mieleen! Ihana tuhti juustoinen lohturuokakeitto sopii täydellisesti pimeisiin syysiltoihin mielialaa kohottamaan <3


Bolognese


400 g jauhelihaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
1 tlk Mutti-tomaattimurskaa + 1-2 desiä vettä
suolaa
mustapippuria myllystä
jauhelihamaustetta
paprikajauhetta
worcester-maustekastiketta
hieman soijakastiketta

tilkka öljyä jauhelihan ruskistamiseen


1. Ota jauheliha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruoanlaittoa. Ruskista jauheliha, lisää joukkoon sipulihake (ei vielä valkosipulia) ja anna hautua hetki. Kuori ja raasta porkkanat tässä välissä.

2. Mausta jauheliha mielesi mukaan. Lisää joukkoon porkkanaraaste, pyörittele hetki pannulla ja lisää sitten valkosipulihake, anna kypsyä hetken.

3. Lisää joukkoon tomaattimurska ja vettä. Anna hautua ainakin tunti ja tarkista lopuksi maku. Aloita juustokastikkeen tekeminen bolognesen hautumisen  loppuvaiheessa.


Juustokastike



45 g voita
noin ½ dl vehnäjauhoja
reilu ½ l maitoa
100 g punaleima emmental-juustoraastetta

1/4 tl muskottipähkinäjauhetta
suolaa tai aromisuolaa



1. Sulata voi kattilassa. Kun voi alkaa kuplia, lisää joukkoon vehnäjauhot ja sekoittele huolellisesti, ÄLÄ RUSKISTA!

2. Lisää maito joukkoon norona vispilällä sekoittaen sitä mukaa, kun kastike saostuu. Keitä viitisen minuuttia, että jauhot kypsyvät.

3. Lisää kastikkeen joukkoon juustoraaste, sekoittele edistääksesi juuston sulamista. Mausta suolalla ja muskottipähkinäjauheella.


Lisäksi tarvitset:


Maitoa mieluisen keiton sakeuden saavuttamiseksi
noin 3 dl farfalle pastaa tai mitä kaapissa nyt sattuu olemaan
Tähän keittoon voi heitellä myös jääkaapin jäämistöä, paprika sopii erinomaisesti :)





Keiton "kokoaminen"


Voit joko keittää pastan vedessä tai hauduttaa lasagnesopan joukossa. Itse keitin vedessä siinä sivussa, kun tein juustokastiketta.


1. Sekoita juustokastike ja bolognese keskenään, lisää joukkoon pasta.

2. Lisää maitoa joukkoon sen verran, että saat mieluisen sakeuden keittoon. Hauduta vielä hetki. Voit lisätä lautasannoksille hieman juustoraastetta päälle :) Nauti kylmän maidon ja patonkipalan kera.20161105_17330520161105_173030
Lasagnea keiton muodossa Lasagnea keiton muodossa Reviewed by Kirsi on 15.37 Rating: 5

Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.