Kesäkuumalla festareilla liikkuessa kaikista herkkuruokakojuista katseeni nauliutuu yleensä sellaiseen, jossa on myynnissä paistettua riisiä. Pelkkä tuoksu jo itsessään on huumaava ja ai että, se ensimmäinen haarulallinen, nam! <3
Paistetun riisin tekeminen ei ole vaikeaa, vaatii vaan sen verran suunnittelua, että keität edellisenä päivänä basmatiriisiä :) Ruoka tehdään yleensä nimenomaan edellispäivän riisistä. Sekaan voit heittää omien makumieltymysten mukaan tavaraa, ihan vaikka
sen hetkisestä pakastimen ja viileäkaapin sisällöstä. Liha ei ole välttämätön, mutta sillä saa ruokaisuutta lisättyä. Kyseisen ruoan tekeminen ei ole kovin kallista, varsinkin jos sattuu entuudestaan löytymään maustekastikkeita kaapista.
Hyödynnän usein Lidlin Aasia-viikkoja ja ostelen silloin kaikenlaista kaappiin odottamaan käyttöä :)
Paistettu riisi
Riittoisuus 4-5 annosta
Tarvitset:
4-5 dl edellispäivänä kypsennettyä basmatiriisiä
1 sipuli
1 punainen paprika
1/3 kiinankaali
1-2 dl maissia
1-2 dl herneitä
muutama kevätsipulin varsi
2 kananmunaa
2 rkl osterikastiketta
1-2 tl soijaa
1 tl kalakastiketta
maapähkinäöljyä
ripaus sokeria
(suolaa tarvittaessa)
mustapippuria myllystä
inkiväärijauhetta
300g naudan minuuttisuikaleita
1. Kuori sipuli, puolita se ja siivuta sen jälkeen. Paloittele paprika, ja kevätsipulin varret. Siivuta kiinankaali.
2. Pyörittele paprikaa ja sipulia hetki maapähkinäöljyssä pannulla, lisää sitten joukkoon kiinankaali ja sekoittele.
3. Lisää joukkoon riisit ja paista keskilämmöllä kymmenisen minuuttia. Paista ohessa eri pannulla naudansuikaleet ja mausta suollalla & mustapippurilla.
4. Riisin paiston puolivälissä lisää joukkoon herneet ja maissit, jatka sekoittelua. Mausta seos maustekastikkeilla.
5. Tee pannulle keskelle aukko johon rikot kananmunat. Sekoittele niin, että kananmuna muuttuu kokkelimaiseksi. Kun muna on hyytynyt, voit sekoitella riisin sun muiden kanssa sekaisin.
6. Lisää joukkoon naudansuikaleet ja kevätsipulinvarret, tarkista maku. Pyörittele vielä hetki pannulla ja tarjoile heti.
Paistettua riisiä naudansuikaleilla
Reviewed by Kirsi
on
14.30
Rating:
Ei kommentteja: