Olen julkaissut arkistoon muutamankin pizzan ohjeen ja ajattelin nyt tehdä vielä erillisen pizzapohjaan keskittyvän ohjeen :) Meillä vaihtelee hirveästi pohjan jauhot, tykkään usein lisätä hieman ruisjauhoja makua tuomaan . Tällä kertaa teen pelkkään vehnäjauhoon johon moni on tottunut ja niitä yleensä löytyy aina kotoa kaapista :) Kuten olette varmaan ohjeistani huomanneet, käytän lähes poikkeuksetta kuivahiivaa. Se on mielestäni näppärä valinta koska kuivahiiva säilyy pitkään ja monipakkauksen ostaessa sitä on aina leipomisinnostuksen tullen saatavilla kotona :) Teen nyt tällä kertaa pizzeriatyylisiä pyöreitä pizzoja, voit halutessasi olla jakamatta taikinaa ja tehdä yhden uunipellin kokoisen pizzan. Kuinkas sitä saadaan kotioloissa pizzerian pizzan kaltainen pizza tehtyä? Salaisuus on ohut, rapea pohja :) Eräs niksi on, että esikuumennat uunipellin uunissa ja siirrät vasta sitten pizzan siihen paistumaan. Suht rapsakka pohja tulee niinkin ettei tunge täytteitä liikaa.
Pizzapohja 2 kpl pyöreitä/yksi uunipellin kokoinen
Tarvitset:
2 dl maitoa
1 tl kuivahiivaa
1 tl sokeria, 1 tl suolaa
luraus öljyä
5 dl vehnäjauhoja
1. Sekoita lämmin maito, hiiva, sokeri ja suola. Anna seisoa viitisen minuuttia, että hiiva herää.
2. Lisää öljy sekaan ja jauhot vähitellen sekoittaen. Vaivaa taikina kunnolla.
3. Kohota vesihauteessa puolisen tuntia. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli jauhotetuille uunipelleille. Päälle pizzakastiketta, sitten kermajuustoa raasteena, sen jälkeen mieleiset täytteet. Meillä oli tällä kertaa jauhelihaa, itse tehtyä bbq-kastiketta, ananasta, aurajuustoa ja suolakurkkua :) (esikuumenna uunipelti halutessasi) Paisto 220 asteessa noin 20 minuuttia uunin tehosta riippuen.
BBQ-kastikkeen ohjeen löydät täältä:
http://kotiruokaakirsintapaan.blogspot.fi/2016/11/bbq-kastike_18.html
Pizzapohja
Reviewed by Kirsi
on
19.28
Rating:
Ei kommentteja: