Törmäsin vuosia sitten kotikokin sivustolla vaniljaisen riisifrutin ohjeeseen. Aika hienoa, että tätäkin herkkua voi valmistaa itse ja sanoisin olevan hyvin saman makuista kuin kaupan vastaava :) Ja mikäs sen parempaa kuin se, että tiedät mitä tekemäsi jälkkäri sisältää - ilman lisäaineita. Ohje on hyvin pitkälti sama kuin aiemmin mainitsemallani sivustolla, olen hieman määriä muokannut.
Riisifrutti
Riittoisuus 4 isoa annosta
Tarvitset:
4 dl vettä
1,5 dl puuroriisiä
4 dl maitoa
1 + 1 dl kuohukermaa (1 desi sekoitetaan maidon joukkoon ja toinen vaahdotetaan valmiin riisifrutin joukkoon lopussa)
1 vaniljatanko
2 rkl sokeria + ripaus sokeria kerman maustamiseen vaahdotusvaiheessa
1. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää puuroriisit joukkoon. Keitä kymmenen (10) minuuttia tai niin kauan, että vesi haihtuu.
2. Lisää riisin joukkoon maito, desi kermaa ja halkaistu vaniljatanko. Keittele miedolla lämmöllä tiiviisti sekoitellen reilu puoli tuntia. Muista hämmennellä, maitopohjaiset ruoat palavat herkästi pohjaan!
3. Kun neste on keittoajan jälkeen imeytynyt riiseihin, ota vaniljatanko pois ja mausta sokerilla.
4. Siirrä seos erilliseen astiaan jäähtymään. Jäähdytä kunnolla!
5. Kun riisiseos on jäähtynyt, vaahdota loppu kerma (mausta ripauksella sokeria) ja sekoita joukkoon.
6. Anna jälkiruoan vielä viilentyä jääkaapissa ennen tarjoilua. Mansikkahillo sopii oivasti riisifrutin kaveriksi.
Tässä vielä linkki alkuperäiseen ohjeeseen:
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/210318/Vaniljainen%20%20Riisifrutti/
Riisifrutti
Riittoisuus 4 isoa annosta
Tarvitset:
4 dl vettä
1,5 dl puuroriisiä
4 dl maitoa
1 + 1 dl kuohukermaa (1 desi sekoitetaan maidon joukkoon ja toinen vaahdotetaan valmiin riisifrutin joukkoon lopussa)
1 vaniljatanko
2 rkl sokeria + ripaus sokeria kerman maustamiseen vaahdotusvaiheessa
1. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää puuroriisit joukkoon. Keitä kymmenen (10) minuuttia tai niin kauan, että vesi haihtuu.
2. Lisää riisin joukkoon maito, desi kermaa ja halkaistu vaniljatanko. Keittele miedolla lämmöllä tiiviisti sekoitellen reilu puoli tuntia. Muista hämmennellä, maitopohjaiset ruoat palavat herkästi pohjaan!
3. Kun neste on keittoajan jälkeen imeytynyt riiseihin, ota vaniljatanko pois ja mausta sokerilla.
4. Siirrä seos erilliseen astiaan jäähtymään. Jäähdytä kunnolla!
5. Kun riisiseos on jäähtynyt, vaahdota loppu kerma (mausta ripauksella sokeria) ja sekoita joukkoon.
6. Anna jälkiruoan vielä viilentyä jääkaapissa ennen tarjoilua. Mansikkahillo sopii oivasti riisifrutin kaveriksi.
Tässä vielä linkki alkuperäiseen ohjeeseen:
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/210318/Vaniljainen%20%20Riisifrutti/
Riisifrutti
Reviewed by Kirsi
on
14.10
Rating:
Ei kommentteja: