Yleensä teen aina rullakebabeja jotka ovat kyllä ihan älyttömän hyviä. Nyt kuitenkin päätin tekaista iskenderia. Entisessä työpaikassani tämä kulki nimellä iskedar, syytä en tiedä :D
Tässä pikku raapaisu ruoan syntyperästä:
Iskender-kebab on yksi kebabin monista alalajeista. Siihen kuuluu yleensä pitaleipäpaloja, jogurttia, tomaattikastiketta ja kebablihaa.
Iskender-kebab on nimetty keksijänsä, 1800-luvulla Bursassa, Turkin luoteisosissa asuneen İskender Efendin mukaan.
Iskenderin sukulaisilla on edelleen ravintola Bursassa, ja tavaramerkki on edelleen heidän käytössään.
Tämän johdosta annos tunnetaan Turkissa laajemmalti myös nimellä ”Bursa kebab”.
Iskender kebab
Riittoisuus 4 annosta
Tarvitset:
2 dl maitoa
2 tl kuivahiivaa
1 tl sokeria
1 tl suolaa
1.5 rkl öljyä
n. 7 dl vehnäjauhoja
1. Lämmitä maito 42 asteiseksi ja lisää joukkoon sokeri, hiiva ja suola. Anna tekeytyä viitisen minuuttia, että hiiva herää.
2. Lisää sen jälkeen jauhot vähitellen ja alusta kunnolla taikina.
3. Kohota taikinaa vesihauteessa reilu puoli tuntia.
4. Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse taikinapallot jauhotetulla leivinpaperilla pyöreiksi pizzapohjiksi. Tee ristikkäisviiltoja taikinapyörällä kauttaaltaan.
5. Paista uunissa 250 asteessa noin 7 minuuttia uunin tehosta riippuen. Peitä siksi aikaa pyyhkeellä kunnes olet saanut muuten koottua annoksen. Taikinatyynyt pehmenevät sillä aikaa :)
Lisäksi tarvitset:
Tuoresalaattia
pepperoneja
Partaäijää ( Lindahl's turkkilainen jogurtti)
Kebabkastiketta (Görans)
Kebabia jonka ohjeen löydät täältä:
http://kotiruokaakirsintapaan.blogspot.fi/2016/04/kebab_6.html
Yrttinen tomaattikastike
500g tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyrettä
2 rkl sokeria
2 rkl pizzamaustetta
0,5 tl suolaa
muutama rouhaisu provencial herbs-sekoitusta
muutama rouhaisu mustapippuria myllystä
1. Sekoita kaikki ainekset keskenään kattilaan.
2. Hauduta miedolla lämmöllä puoli tuntia, lisää tarvittaessa vähän nestettä (vettä).
3. Tarkista lopuksi maku ja surauta sauvasekoittimella soseeksi.
Kokoa annos ja nauti! <3
Iskender kebab
Reviewed by Kirsi
on
23.36
Rating:
Ei kommentteja: