Lempeän tulinen kanakeitto

Katselin kaupassa koipireisiä miettien mitä niistä tekisi. Meillä ei ole aikoihin valmistettu niistä mitään. Olen joskus tehnyt kanaviilokkia niistä, sekin on oikein maittavaa. Ajattelin nyt kuitenkin tehdä keittoruokaa jota on sitten mukava syödä hellepäivinä. Kuuma ilmako oli sumentanut pään vai mikä lie, kun olin aikamoinen  katastrofikokki keittiössä :D Aluksi soppaa keitellessä unohdin varhaiskaalit kyydistä, piti sitten keitellä ne erillisessä kattilassa joukkoon. Ruoan ollessa jo lautasellani, tajusin unohtaneeni nuudelit joita olin suunnitellut laittavani joukkoon! Keittelimpä nekin sitten erikseen sopan sekaan. Tässä nyt kuitenkin ohje sellaisena, että siitä on poistettu sähläilyni :) Soppaa taisi tulla nelisen litraa.



Tarvitset:


1 pkt broilerin koipireisiä
3 l vettä
3 kasvisliemikuutiota

4 porkkanaa
1 punainen paprika
300 g varhaiskaalia
1 kukkakaali
1 sipuli
1 dl herneitä
1 dl maissia

(2 pkt nuudeleita)
2 dl kuohukermaa
2 dl ruokakermaa (15%)

3-4 tl srirachaa
ripaus aromisuolaa



1. Kypsennä koipireidet uunissa ohjeen mukaisesti (175 asteessa 1 tunti).

2. Pilko ja suikaloi kasvikset koipireisien kypsentyessä.

4. Kypsennä kukkakaalit, porkkanat, varhaiskaali, paprika ja sipuli kasvisliemessä (ohessa siivoa koivet). Kaada sen jälkeen osa liemestä pois tai halutessasi ota talteen myöhempää käyttöä varten.

5. Lisää kanapalat keiton joukkoon ja jatka keittämistä tovi, että keitto maustuu. Lisää joukkoon myös herneet, maissi ja nuudelit. Kypsennä niitä viitisen minuuttia.

6. Lopuksi lisää joukkoon kerma ja mausta srirachalla ja aromisuolalla.WP_20160727_064WP_20160727_085Viimeinen kuva niiden unohtuneiden nuudeleitten kanssa :)WP_20160728_058
Lempeän tulinen kanakeitto Lempeän tulinen kanakeitto Reviewed by Kirsi on 0.26 Rating: 5

Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.