Kananugetit

Teki mieli pitkästä aikaa nugetteja ja nehän tehdään tietenkin itse! :)
Tein kolmen sorttisia ja varioin vielä niitäkin makuja hieman keskenään.
Tuli oikein hyviä ja maistui vielä seuraavana päivänäkin.
Marinoi lihat ennen nugettejen valmistamista, niin saayt vähän extramakua :)



Kananugetit noin 30 kpl

Tarvitset:


480g broilerin ohutleikettä


marinadi broileripaloille:


reilu 1 dl oliiviöljyä
1 tl paprikajauhetta
muutamia rouhaisuja chiliä myllystä
2 tl worcester maustekastiketta
2 rkl sweet chiliä
kourallinen paahdettua sipulia
vähän suolaa
1 valkosipulinkynsi



n. 3dl vehnäjauhoja



vehnäjauhojen maustamiseen:


suolaa
mustapippuria



n. 2dl korppujauhoja, maustetutkin käy
kourallinen persiljaa
1.5 dl parmesania itse raastettuna, ei valmisraastetta
15 paprika pringles-perunalastua
2-3 dl paahdettua sipulirouhetta
sweet chiliä oman mielen mukaan nugetteihin
2-3 kananmunaa





1. Paloittele ohutleikkeet sopivan kokoisiksi paloiksi (noin kuuteen osaan).

2. Pilko valkosipuli. Sekoita marinadiainekset kulhoon ja lisää lihapalat siihen. Suojaa kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin maustumaan ainakin tunniksi.

3. Aseta uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja valuta lihoista marinadi pois. Raasta parmesan, pilko persilja ja  murskaa pringlesit esim lasin pohjaosalla.

4. Tarvitset viisi (5) kulhoa tai syvää lautasta. Laita yhteen vehnäjauhot, toiseen kananmunat (riko rakenne), kolmanteen korppujauhot, hakattu persilja ja parmesanraaste (sekoita), neljänteen pringlesmurska ja viimeiseen paahdettu sipulirouhe.

5. Dippaa lihapaloja ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa, sen jälkeen joko peringlesmurskassa, korppujauho-persilja-juustoseoksessa tai paahdetun sipulirouheen seassa. Itse tein näitä kolmea sorttia. Osan dippasin kananmunakylvyn jälkeen sweet chilissä ja sitten vasta toisessa mausteseoksessa. Omat henkilökohtaiset lempparini olivat nugetit, jotka uitin sweet chilissä ja sen jälkeen korppujauho-parpesan-persiljaseoksessa :)

6. Paista uunin keskitasolla ensin 15 minuuttia, käännä sitten nugetit ja paista vielä toinen 15 minuuttia. Tarjoile esim lohkoperunoiden ja chilimajoneesin (1-1.5 dl hellmansin majoneesia + 1rkl srirachaa) kanssa.nugetitnugetit 2WP_20160706_041nugetit 3WP_20160706_076WP_20160706_165
Kananugetit Kananugetit Reviewed by Kirsi on 19.18 Rating: 5

Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.