Meillä on syödään jo kolmatta päivää kebabia, kun teen sitä aina kerralla enemmälti.
Ei ole tökkinyt vielä niin pahasti, että olisin pakastimeen loput nakannut :D
Aluksi ajattelin, että teen tänään kebabia valkosipulikermaperunoilla. Päädyin sitten kuitenkin kiusausmuotoiseen vaihtoehtoon. Käytin kermaperunoita tehdessä Ruokasurffausta-blogin Annan tekniikkaa saadakseni sellaiset kermaperunat jotka eivät ole mössöä.
Kirjoitan niistäkin tähän alle :)
Kebab-valkosipulikermaperunat
Riittoisuus noin kuudelle henkilölle
Tarvitset:
10 keskikokoista yleisperunaa
300 g kebabia siivuina (ohje löytyy täältä isompaan satsiin: http://kotiruokaakirsintapaan.blogspot.fi/2016/04/kebab_6.html
1 sipuli
5 + 3 valkosipulinkynttä (5 itse ruoan joukkoon ja kolme pannulla perunoita maustaessa)
4 dl kermaa (2 ruokakermaa + 2 kuohukermaa)
suolaa
mustapippuria myllystä
perunamaustetta
1. Kuori perunat ja siivuta ohuiksi viipaleiksi. Huuhdo vedellä ja laita kulhoon, jossa on kylmää vettä.
2. Pilko sipuli ja valkosipulit. Perunoiden kanssa paistamista varten olevat 3 valkosipulinkynttä riittää, että siivuttaa ne.
3. Huuhdo perunasiivut erissä lävikössä vedellä, että tärkkelys lähtee pois. Kuivaa sen jälkeen keittiöpyyhkeeseen perunasiivut.
4. Aseta uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja paista sillä aikaa kebabsiivut.
5. Ota erillinen iso laakea pannu jossa "kuulotat" perunasiivut läpinäkyviksi öljyn ja valkosipulisiivujen kera. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
6. Lado öljyllä voideltuun uunivuokaan ensin perunasiivuja (ripsuta niiden päälle perunamaustetta), sitten sipuli- ja valkosipulihaketta, sitten kebabia
ja vielä viimeiseksi kermaa. Toista niin kauan, kuin tavaraa riittää.
7. Paista kebab-valkosipulikermaperunoita uunin alemmalla keskitasolla reilu tunti. Jos alkaa ottaa liikaa väriä, laita foliota vuoan päälle. Nauti raikkaan tuoresalaatin kera.
Tässä vielä linkki Annan valkosipuliperunoihin :)
http://ruokasurffausta.blogspot.fi/2013/11/maailman-parhaat-valkosipuliperunat.html
Ei ole tökkinyt vielä niin pahasti, että olisin pakastimeen loput nakannut :D
Aluksi ajattelin, että teen tänään kebabia valkosipulikermaperunoilla. Päädyin sitten kuitenkin kiusausmuotoiseen vaihtoehtoon. Käytin kermaperunoita tehdessä Ruokasurffausta-blogin Annan tekniikkaa saadakseni sellaiset kermaperunat jotka eivät ole mössöä.
Kirjoitan niistäkin tähän alle :)
Kebab-valkosipulikermaperunat
Riittoisuus noin kuudelle henkilölle
Tarvitset:
10 keskikokoista yleisperunaa
300 g kebabia siivuina (ohje löytyy täältä isompaan satsiin: http://kotiruokaakirsintapaan.blogspot.fi/2016/04/kebab_6.html
1 sipuli
5 + 3 valkosipulinkynttä (5 itse ruoan joukkoon ja kolme pannulla perunoita maustaessa)
4 dl kermaa (2 ruokakermaa + 2 kuohukermaa)
suolaa
mustapippuria myllystä
perunamaustetta
1. Kuori perunat ja siivuta ohuiksi viipaleiksi. Huuhdo vedellä ja laita kulhoon, jossa on kylmää vettä.
2. Pilko sipuli ja valkosipulit. Perunoiden kanssa paistamista varten olevat 3 valkosipulinkynttä riittää, että siivuttaa ne.
3. Huuhdo perunasiivut erissä lävikössä vedellä, että tärkkelys lähtee pois. Kuivaa sen jälkeen keittiöpyyhkeeseen perunasiivut.
4. Aseta uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja paista sillä aikaa kebabsiivut.
5. Ota erillinen iso laakea pannu jossa "kuulotat" perunasiivut läpinäkyviksi öljyn ja valkosipulisiivujen kera. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
6. Lado öljyllä voideltuun uunivuokaan ensin perunasiivuja (ripsuta niiden päälle perunamaustetta), sitten sipuli- ja valkosipulihaketta, sitten kebabia
ja vielä viimeiseksi kermaa. Toista niin kauan, kuin tavaraa riittää.
7. Paista kebab-valkosipulikermaperunoita uunin alemmalla keskitasolla reilu tunti. Jos alkaa ottaa liikaa väriä, laita foliota vuoan päälle. Nauti raikkaan tuoresalaatin kera.
Tässä vielä linkki Annan valkosipuliperunoihin :)
http://ruokasurffausta.blogspot.fi/2013/11/maailman-parhaat-valkosipuliperunat.html
Kebab-valkosipulikermaperunat
Reviewed by Kirsi
on
19.20
Rating:
Ei kommentteja: