Tiedätte varmaan esimerkiksi s-markettejen salaattibaareissa olevat sweet chili marinoidut kanavartaat? Itse olen tykästynyt niihin ihan älyttömästi ja otan niitä aina salaattiin mukaan reippaasti! Olen jo pitemmän aikaa miettinyt, että pitäisi kokeilla tehdä niitä itse. Karkasi sitten tässäkin mopo käsistä ja varioin näistä ihan omanlaisiani. Makumaailma oli aivan ihana, kokeile sinäkin!
HUOM! Jos käytät puisia varrastikkuja, liota niitä vedessä tunti ennen käyttöä etteivät pala uunissa.
Kanavartaat 6 kpl
Tarvitset:
varrastikkuja liotettuna
350g broilerin minuuttileikettä
0.5 dl oliiviöljyä
1,5 dl fariinisokeria
1/4-0.5 dl kiinalaista soijakastiketta
1,5 rkl hoisinia
1 -1,5 rkl sweet chiliä
1 rkl raastettua inkivääriä
½ valkosipulinkynsi
0.5 dl omenamehua
1 cm pätkä chiliä
puolikkaan limen mehu
lisäksi noin 2 dl sweet chiliä vartaiden valeluun
1. Aseta uuni lämpenemään 200 asteeseen. Paloittele minuuttileikkeet kuuteen osaan ja asettele palat liotettuihin varrastikkuihin.
2. Kypsennä vartaat uunissa (noin 15 minuuttia uunin tehokkuudesta riippuen). Käännä vartaat puolivälissä kypsennystä. Aloita ohessa glaseerauskastikkeen tekeminen.
3. Raasta inkivääri, pilko valkosipulin ja chilin palaset pieneksi hakkeeksi.
4. Sekoita kaikki ainekset kattilassa ja keittele keskilämmöllä niin kauan, että seos sakenee. Tähän menee noin 10 minuuttia.
5. Valele vartaat pullasudilla reilulla määrällä glaseerauskastiketta kauttaaltaan. Sivele vielä pinnalla sweet chiliä reilusti. Tarjoile jasmiiniriisin kera tai vaikka salaattipedillä. Halutessasi voit koristella vartaat seesaminsiemenillä.
HUOM! Jos käytät puisia varrastikkuja, liota niitä vedessä tunti ennen käyttöä etteivät pala uunissa.
Kanavartaat 6 kpl
Tarvitset:
varrastikkuja liotettuna
350g broilerin minuuttileikettä
0.5 dl oliiviöljyä
1,5 dl fariinisokeria
1/4-0.5 dl kiinalaista soijakastiketta
1,5 rkl hoisinia
1 -1,5 rkl sweet chiliä
1 rkl raastettua inkivääriä
½ valkosipulinkynsi
0.5 dl omenamehua
1 cm pätkä chiliä
puolikkaan limen mehu
lisäksi noin 2 dl sweet chiliä vartaiden valeluun
1. Aseta uuni lämpenemään 200 asteeseen. Paloittele minuuttileikkeet kuuteen osaan ja asettele palat liotettuihin varrastikkuihin.
2. Kypsennä vartaat uunissa (noin 15 minuuttia uunin tehokkuudesta riippuen). Käännä vartaat puolivälissä kypsennystä. Aloita ohessa glaseerauskastikkeen tekeminen.
3. Raasta inkivääri, pilko valkosipulin ja chilin palaset pieneksi hakkeeksi.
4. Sekoita kaikki ainekset kattilassa ja keittele keskilämmöllä niin kauan, että seos sakenee. Tähän menee noin 10 minuuttia.
5. Valele vartaat pullasudilla reilulla määrällä glaseerauskastiketta kauttaaltaan. Sivele vielä pinnalla sweet chiliä reilusti. Tarjoile jasmiiniriisin kera tai vaikka salaattipedillä. Halutessasi voit koristella vartaat seesaminsiemenillä.
Kanavartaat sweet chilillä
Reviewed by Kirsi
on
15.41
Rating:
4 kommenttia:
Taivaallisen hyvää. 😋 eilen syötiin ja tänään varmaan pitää tehä toinen satsi... Salaattia vaan rinnalle, ei muuta kaivannut!! Tulee varmaan meijän lempparit kun kevyttä ja tosiaan mielettömän hyviä. Kun aineet on kerran ostanu ni halvemmalla ei sen jälkeen hyvää saa!
Itselläkin nämä ovat tällä hetkellä yksi lemppareista, makumaailma tosi kiva :) Mukavaa kuulla, että teilläkin on tykätty! <3
Jälleen kerran näitä piti tehdä yleisön pyynnöstä. Tein samantien tuplasti kun ne johonkin aina katoaa.. Hoisinia ei ollu lähikaupassa,enkä jaksanu markettiin lähteä, mut ei makua haitannu yhtään. Uudestaan piti tulla reseptiä kehumaan 😋
Mahtavaa, että vartaat ovat maistuneet! :) Nämä ovat yksi omista suosikeistani kesän grillailujen kylkiäisenä, kohta taas vakiovarusteena lautasella <3